Okul Müdürü Aylin İstek Gazetemize şunları söyledi "Okul olarak Fuarları çok önemsiyoruz. Bu fuarda tek okul olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu fuar 2019 içinde katıldığımız ikinci Uluslararası fuar. Yıl içinde Antalya'da yapılacak bir fuara daha katılacağız. Burada öğretmelerimiz ve öğrencilerimiz dünyada ve ülkemizde yaşanan gelişmeleri yakından takip etme fırsatı buluyor.Velilerimize,öğretmenlerimize ve öğrencilerimize emekleri için teşekkür ederim.

Ayrıca Zeytinburnu Kaymakamımız sayın Mehmet Makas'a,İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ali Yeşilyurt'a,Türkiye İhracatçılar (TİM) başkanı sayın İsmail Gülle'ye,İstanbul Deri Mamulleri İhracatçılar Birliği (İDMİB)başkanı sayın Mustafa Şenocak'a, İTO Meclis üyesi Musa Evin'e,Deri Konfeksiyoncuları Derneği başkanı sayın Gürkan Gözen'e,Kürk Sanayicileri Dereği Başkanı Sayın Ali Yavuz Boynukısa'ya,Saraciye Dernek başkanı Sayın Cemal Aydın başta olmak üzere standımızı ziyaret eden herkese ve İstanbul Times Tv olarak sizde sesimizi milyonlar'a duyurduğunuz için teşekkür ederim" dedi.

Tasarım teknolojileri öğretmeni Gülay Çelik ve Nihal Birinci 'de yaptıkları konuşmada okul müdürleri Aylin İstek 'in çabaları ile bir çok fuara katılarak güzel tecrübeler edindiklerini bundan dolayı da Okul müdürleri başta olmak üzere velilere ve öğrencilere teşekkür ettiler.

Okulun öğrencilerinden Nazire Sana ve Ayşenur Şentürk' de okullarında, idarecilerinde ve öğretmenlerinden çok memnun olduklarını ifade ederek üretimlerine katkıda bulundukları ürünleri Uluslararası fuarlarda sergilemekten dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler.

Her şey öğrenciler için

İstanbul Deri ve Deri Mamülleri İhracatçılar Birliği nezdindeki, Türkiye'de tek Deri Teknik ve Meslek Anadolu Lisesi olan İDMİB, 24 - 26 Ocak tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi'ndeki " Leshow İstanbul Deri ve Moda " fuarında yüzlerce firmanın ve 6 üniversite reyonları arasında Okul Müdürü Aylin İstek , öğretmenleri ve öğrencileriyle katılımcı tek lise olarak yer almıştı..

Türkiye'nin en büyük, dünyanın ikinci büyük, ayakkabı moda fuarı olan AYMOD, 03 - 06 Nisan 2019 tarihlerinde CNR EXPO Yeşilköy'de sektör firmalarıyla buluştu.

2019 Sonbahar - Kış Ayakkabı modellerin sergilendiği " 61. AYMOD Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı, 60.000 metre karelik kapalı alanda toplam 935 ünlü firma bu fuara katılım sağladı.

Türkiye'de tek olan İstanbul Zeytinburnu Deri Teknik ve Meslek Anadolu Lisesi İDMİB, bu fuara 2 Hall D 15'de akademi ve üniversitelerin arasında tek lise olarak yerini aldı.

Okul tamamen Deriden yapılan Kâbe maketi ve sihirli para cüzdanı ile ilgi odağı oldu.

3. Nisan 2019 da yapılan açılışa önemli protokol üyeleri katıldı.

Fuar da İDMİB'in çok sayıda misafiri oldu.

İTO MTAL Matbaa Teknolojileri Alan Şefi olan Mustafa Şen, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Elvan Eroğlu, ZEYÇED Başkanı Ali Gündüz, Gazeteci Mehmet Alpay ve Hüseyin Çetiner okulun reyonuna gelerek tebriklerini sundular.

Okul Müdürü Aylin İstek, okulun Moda ve Tasarım Bölüm Öğretmenleri Gülay Y. Çelik, Semra Taş, Nihal Binici, Mesut Gök, Saraciye Teknoloji Bölümü Öğretmenleri Fatma Selam, Meryem Sarı ve Hüseyin yüksel ve öğrencilerin ziyaretçilere yakın ilgileri, güler yüzlülükleri, İDMİB stant ve reyonunun ilgi çekmesine katkı yaptı ve misafir ile yakından ilgilenmeleri takdir topladı.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim