Başakşehir 'de Kerbela olayı herkesi ağlattı

İslam tarihi içinde kapanmaz bir yara olarak halen tap taze duran Karbela olayı İstanbul'un bir çok ilçesinde farklı törenlerle anıldı.Halkalı Zeynebiye meydanında yapılan anma törenlerinde bu sene başbakan Erdoğan da katıldı.CHP'yi de genel sekreter Prof.Dr.Süheyl Batum temsil etti.Başbakan alkışlar yerine salavatlarla karşılandı. 

İstanbul Times haber Merkezi /Özel Haber  

Başakşehir belediyesinin 14 Aralık  2010 tarihinde Çınar Koleji kongre salonunda düzenlediği Hz.Hüseyin ve Kerbela şehitlerini anma törenine yüzlerce ehlibeyt aşığı katıldı.Açılış konuşmasını Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz  yaptı. Programın asıl konuşmacısı olan Ömer Dölgeloğlu o muhteşem üslübu ile katılımcıları adeta Kerbela'ya götürdü..

Erikli Baba'da iFTAR

Zeytinburnu Erikli baba cemevinde Muharrem ayı orucu tutan bir çok vatandaşımızın katıldığı iftar programının önemli misafirleri de vardı.Ak Parti İstanbul il başkan yardımcısı Ayşe Nur Bilgi Solak,Zeytinburnu'ndan sorumlu il yönetim kurulu üyesi Sibel Betül Birer,Ak Parti Zeytinburnu ilçe başkanı Bahattin Ünver,yardımcıları Ali Kulil,Saffet Öz,Mehmet Sedat Ürün,Ak Parti Beşiktaş ilçe başkan yardımcısı Cemil Coşkun Budak,Gazetemiz imtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner,Türkiye Partisi Zeytinburnu ilçe başkanı Ahmet Çelik ve bir çok kişi Erikli Baba Cem evindeki iftara katıldı.

Ak Parti İl Başkan yardımcısı Bilgi Solak Kısa bir konuşma yaptı;

Ak Parti İstanbul il başkan yardımcısı Ayşe Nur Bilgi Solak iftarın açılmasından sonra katımcılara hitaben şu konuşmayı yaptı; İl başkanımız Aziz Babuşçu'da aranızda olmak isterdi ancak başka bir programda olduğu için buraya gelemedi.Hepinize çok çok selamlarını getirdim.Ak Parti olarak en öncelikli düşüncemiz hangi din,dil ve ırka mensup olursa olsun hepimiz kardeşçe bir bayrak altında yaşamak istiyoruz dedi. İftarın ardında  Erikli Baba deneğinde İBB ve dost eli derneğinin hazırlamış olduğu erzak paketleri cem evlerine gelen ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.    

Zeytinburnu Cafer-i Sadık Camisinde 4 Saatlik anma merasimi

Zeytinburnu Sümer mahallesinde bulunan Cafer-i Sadık camisinde yapılan matem törenleri katılımcıları ağlattı.En ilgi çeken bölüm ise Kerbela'da cereyan eden olayların tiyatro ekibince canlandırılması idi. Duygu yüklü anların yaşandığı matem töreni gözyaşı seline teslim oldu.

Hz.Hüseyin'in şehit edileceği sahne oynanırken Yezid'in askerlerini canlandıranların içinde ağlayanların olduğu gözlerden kaçmazken Kerbela faciasının tiyatro şeklinde sergilenmesi alevi,sunni,caferi herkesi ağlattı.

Gözlerin rengi farklı olabilir ama gözyaşlar hep aynıydı

İslam tarihinde 10 Muharremde onlarca güzel hadise yaşanırken Kerbela hadisesi gibi 1371 yıldır kanayan bir yara olan talihsiz facia da yine 10 muharrem de cereyan etmişti.

İşte 10 Muharremde yaşanan güzellikler

1-Allah Hz.Musa'ya (a.s) Aşura günüde bir mucize ihsan etmiş,denizi yararak Firavun ile   ordusunu sulara gömmüştür.

2-Hz.Nuh(a.s.)gemisini Cudi dağının üzerine Aşura gününde demirlemiştir.

3-Hz.Yunus(a.s.)balığın karında Aşura günü kurtulmuştur.

4-Hz.Adem'in(a.s.)tevbesi Aşura günü kabul edilmiştir.

5-Hz.Yusuf kardeşlerinin atmış olduğu kuyudan Aşura günü çıkarılmıştır.

6-Hz.İsa(a.s.)O gün dünyaya gelmiş ve o gün semaya yükseltişmiştir.

7-Hz.Davut'un(a.s.) tevbesi o gün kabul edilmiştir.

8-Hz.İbrahim'in (a.s.)oğlu Hz.İsmail o gün doğmuştur.

9-Hz.Yakub'un(a.s.)oğlu Hz.Yusuf'un hasretinden dolayı kapanan gözleri o gün göremeye  başlamıştır.

10-Hz.Eyyub(a.s.)hastalığından o gün şifaya kavuşmuştur

İşte bunca güzel hadisenin yaşandığı Aşura gününde Yezid'in emri üzerine askerleri Hz.Hüseyin ve 23 kişiden oluşan Ehlibeyt'inde içinde bulunduğu 72 müslümanı günlerce susuz bıraktıktan sonra Kerbela'da şehit etmişlerdi. Allah rahmeti ile onları kuşatsın.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim