Hatipoğlu Hz. Kerbela faciasını anlattı

 

Başakşehir Belediyesinin organizatörlüğünde Çınar Koleji kongre merkezinde düzenlenen etkinlikte Kerbela faciası konuşuldu. Konuşmasına başlamadan önce gazetemizi inceleyen Hatipoğlu güzel bir yayın  hazırladığımızı ifade ederek bizleri mutlu etti.

 

Nihat Haitoğlu kendi has üslubu ile Hz.Hüseyin ve Ehlibeylt’ten 72 kişinin katledildiği  Kerbela olayını konuşarak yüzlerce vatandaşı ağlattı.

 

Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal ve gazetemiz imtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner’ inde Kerbela faciasının anlatıldığı programda  oldukça duygulanmaları dikkatlerden kaçmadı.

 

Hatipoğlu yaptığı konuşmada, Hz.Hüseyin’in etkili bir hitabete sahip olduğunu anlatarak Yezid’ in ordusuna yaptığı etkili konuşmada kendisine ve ailesine Fırat’tan su almasına müsaade etmeyen emevi İslam ordusuna yaptığı etkili konuşma da şunları söylediğini ifade etti  “ Fırat’ın suyundan Mecusiler,putperestler ve Hıristiyanlar yararlanırken peygamber torunu olan ben ve ailem bundan yararlanamıyoruz.

Yaptığınız bu zulme Allah razı göstermez bırakan bizde Fırat’tan içeceğimiz suyu alalım dediği zaman askerlerin önemli bir kısmı içinde bulundukları yanlışı anladıkları zaman orduda bir çöküş baş göstermişken Yezid’in ordusunda bulunan Şimir ve diğer bazı kişilerin yaptığı ani hareketlerle orduyu toplayarak Hz.Hüseyin ve yanındaki 72 kişiyi şehit edene kadar zulümlerine devam etmişlerdir.

 

İslam tarihinde 15 asırdır devam eden bu yara kıyamete kadar devam edecektir. 

 

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

Editör: TE Bilisim