Neşeli geçen ödül gecesi programında, dereceye giren güvercin sevenler ve yetiştirenler, sahneye çıkarak canlı müzik eşliğinde, başarılarının keyfini eğlenerek çıkardılar.  

İstanbul Times Haber Merkezi
BALKAN ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

Eyüp Belediyesi’nin Rami Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen geceye Türkiye  Güvercin Federasyonu Başkanı Mustafa Hayıroğlu ve yönetim kurulu ile birlikte katıldı. Manisa, Bursa, Balıkesir Ankara ve İstanbul’dan Küçükçekmece, Büyükçekmece, Sultangazi, Arnavutköy, Zeytinburnu, Küçükköy ve Fatih dernek başkan ve üyelerinin desteklediği gece de, yurtdışında düzenlenen 12 ülkenin katıldığı ‘8. Balkan Federasyonları Uçum Kuşları’ yarışmasında, Balkan Fair Play üçüncülük kupası da sergilendi. Kupayı Türkiye adına yarışmaya katılan Küçükköy Güvercin Sevenler Derneği Başkanı Recep Emin Bayramoğlu’na ait safkan kuş kazandırdı.

GÜVERCİN VERİ TABANI OLUŞUYOR

Türkiye Güvercin Federasyonu Başkanı Mustafa Hayıroğlu, yaptıkları çalışmalarla her geçen gün güçlendiğini belirterek,“Ülkemizde bazı hayvan türleri için künyeleme sistemi yapılıyor. İlgili makamlardan talep gelmemesine rağmen federasyonumuz yılbaşından buyana veri tabanını oluşturmaya başladı.  Türkiye Güvercin Federasyonumuza şu ana kadar 44 güvercin derneği üyedir.  Amacımız Türkiye genelindeki tüm güvercin derneklerini federasyonumuzun çatısı altında toplayarak hizmetlerimizi diğer illerimizdeki derneklerimize de sunmak istiyoruz.” diye konuştu.

BAKANLIKLA İŞBİRLİĞİ YAPALIM
 
Başkan Hayırlıoğlu,  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan önemli bir istekleri olduğunu belirterek “Bakanlığın hazırlayacağı yönetmeliklerde, ülkemizde güvercin yetiştiriciliği, sağlığı ve hayvan hareketleri konularında, federasyonumuzla işbirliği yapmalarını istiyoruz. FCI ( Federasyone Colombofile İnternational) Uluslararası Güvercin Federasyonuna tam üyeliklerinin 2010 yılında gerçekleştirdik.” diye konuştu. Başkan Hayıroğlu, bu anlamlı geceye destek veren tüm üyelerine teşekkür etti.

GÖKYÜZÜNDEKİ YARIŞ ATLARI

Hayvan yarışları birçok kültür arasında ortak bir eğlencedir. Örneğin at yarışlarını bilmeyen yoktur. Ama pek az insan posta güvercini yarışlarında haberdardır. Ne bir televizyon kanalında bu yarışları izleyebilirsiniz. Nede milyonlarca liralık sponsorlara sahip olduklarını görürsünüz. Ama yinede dereceye girerek sahiplerine övünme hakkı vermiş olmaları bile yetiştiricileri mutlu etmeye yeter. Posta güvercinleri gökyüzündeki yarış atları olarak nitelendirilir. Hız dayanıklılık ve gelişmiş eve dönme yeteneklerine sahiptir. Posta güvercinleri yarışları nasıl işliyor? Yarışçı posta güvercinleri kümeslerinden alınıp belirlenmiş biri yere taşınır. Oradan serbest bırakarak evlerine geri dönmeleri beklenir. Ayaklarında cip olan kuşlardan yuvalarına en erken gelen dereceye girer.
 
Haber Servisi : İstanbul Times Haber Ajansı
(İTHA)
 
 
Editör: TE Bilisim