Son dönemlerde İstanbul üzerinde yapılan yeni rezidanslar ve sıfır konutun altının bu kadar çizilmesi, ayrıca yapılan pek çok reklam kampanyası sonuç vermiş gibi görünüyor. İstanbulluların verdiği röportaja göre pek çok kişi, vereceği ücretin biraz daha yükselmesini sıfır bir konut satın almak için tercih eder durumda.

Yeni yapılacak olan rezidansların da değerinin bu şekilde artığını belirten uzmanlar, bunun İstanbul’da yürütülen başarılı reklam kampanyalarının emlak sektörü için en iyi sonucu olduğunu da söylemeden geçmiyor.

Yapılan açıklamalarda istatiksel bilgi olarak yıldan yıla İstanbul’da sıfır konut satış oranının yüzde 19 civarında arttığı söyleniyor. Ekim aylarında yapılan bu açıklamalar, Ekim 2017 ile Ekim 2018 arasındaki değişimi temsil ediyor.

Yapılan çıkarımlara göre İstanbulluların İstanbul satılık daire arayışlarında sıfır daireleri çok daha pahalıya bulmaları bekleniyor. Pazar’da bir sirkülasyon oluşmasının ardından epey yüksek olarak nitelendirilen talep, her bir konutun değerinin en az yüzde 20 oranında artış göstermesine sebep oldu. Siz de konut arayışlarınız ve İstanbul’daki en iyi fiyatlara sahip olan konutlar için aramaları yapabilir, etkili ve hızlı arama sonuçları arasından emlak incelemenizi yapabilirsiniz.

Eskişehir’de Sıfır Kiralık Daire Açlığı!

Öğrenci nüfusu ile dikkat çeken Eskişehir, pek çok yatırımcı için birincil olarak nitelendirilebilecek bir yatırım alanı. Özellikle kiralık evler konusunda neredeyse garanti bir yatırım alanı olarak değerlendirilen Eskişehir’in kira gelirleri ütopik olmasa da epey yüksek. Son dönemlerde Emlak Komisyoncuları Odası’nın yaptığı toplantıda ise Eskişehir’deki kiralık dairelerin profilleri incelenerek yepyeni bir probleme parmak basıldı.

Yapılan basın toplantısında Emlak Komisyoncuları Odası sözcüsü yaptıkları uzun araştırmalar sonucunda Eskişehir emlak piyasasında ciddi bir problem saptadıklarını aktardı. Sözcünün açıklamalara göre Eskişehir sınırları içerisinde kiralık olan fakat sıfır bir daire bulmak çok zor. Bu istek ile gelen pek çok kişinin geri çevrilmek zorunda kalındığını belirten Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası sözcüsü, şehir kiralık daire profilleri üzerindeki bu heterojen dağılımın tam olarak neyden kaynaklandığından emin olmadıklarını belirtti.

Emlak Komisyoncuları sözcüsünün açıklamasına göre kentsel dönüşüm kapsamında yapılan çalışmalarda bir aksaklık mevcut. Bazı yapıların yıkılarak yeniden yapılması hem emlak piyasasını canlandırabilir hem de sıfır kiralık daire sayısında ciddi bir artış yaratabilir, diyen Emlak Komisyoncuları Odası sözcüsü, bunun için belediyenin hemen harekete geçmesi gerektiğinin de altını çizmeyi ihmal etmedi. Eskişehir’de özellikle 2+1 ve 3+1 odalı evler arasından sıfır kiralık daire olması gereken çok sayıda konut var. Ne var ki, kentsel dönüşüm sürecinin yavaş ilerlemesi konutların pazardaki payını düşürüyor.

al aramaları yapıyorsanız fakat aradığınız daire özelliklerini hiçbir ilanda bulamıyorsanız, uzmanlar, spesifik özelliklere sahip olan evleri daha kolay ve daha hızlı bulabilmek için Flatfy’in kullanılmasını öneriyor. Flatfy üzerinden kategorize edilmiş ve filtrelenmiş aramalar yapabilir, yaptığınız bu aramalar ile istediğiniz sonuca daha hızlı ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim