Bu kadar da olmaz dedirten bina çirkin görüntüsü ile de dikkat çekiyor 

Havalimanı yolu ve dere yatağı bölgesi olmasından dolayı bugüne kadar yüksek binalara izin verilmezken son yıllarda Ağaoğlu'nun yaptığı Ucube Kibir Kulesinden sonra Basın Ekspres yolu üzerinde 70'e yakın gökdelen tabir edilen binaya izin verilmiş olmasının sebebi anlaşılabilmiş değil. 

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber - Cengaver Korkmaz

Dere ıslahı yapılmılş olsa bile bu kadar yüksek binalara izin verilmiş olması da diğer bir tartışma konusu olmaya devam ediyor. 2009 Eylül ayında İstanbul'un yaşadığı büyük sel felaketinde şu an fotoğrafı olan yerde kaba inşaatı bitmiş olan otel binasının yeri göl olmuştu. Başakşehir başta olmak üzere bu bölgede ikamet eden insanlar tam bir hafta boyunca Sefaköy güzergahını kullanarak evlerine gidebilmişti.

Uyarıyoruz 2009 Eylül ayındaki gibi yüksek yağış olur ve insanlar ölürse sorumlusu kim olacak


Sorumuzun cevabını yine kendimiz verelim. Ölümlü olaylar yaşanırsa ilçe belediyeleri suçu Büyükşehir Belediyesine, Büyükşehir Belediyesi ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığınaatacak.Bina yapanlar yağmur çok yağdı bizim suçumuz yok diyecek ve ölenler öldüğü ile kalacak eskiden olduğu gibi. 

Biz burada er yada geç ciddi sorunların yaşanacağına inanıyoruz. Buranın jeolojik yapısı yüzyıllardır dere yatağı olduğu halde yüksek inşaatlara imar verilirse yaşanacak felaketleri de hesaba katmak gerekir. Rant hırsı hem belediye yetkililerinin hem de inşaat sahiplerinin gözünü kör etmiş durumda. 

Edip İplk Fabrikası 212 AVM olurken yüksek imar vermeyenler bugün ne oldu da 70 tane Kibir kulesine izin verdi ?

Fabrika kurdurup üretim yaparak ihracat yapmayı sağlayamayan devletin uzun süre yaşama imkanı olmayan inşaat yapma sevdasından vazgeçmesi gerekir. ABD nin birkaç yıl önce yaşadığı Morgage krizinin bir benzerini de ülkemizde yakın bir gelecekte yaşayacağımızın sinyallerini alıyoruz. Bir ülke sanayisini güçlendirip ihracatını arttıramaz ise orada ekonomik kriz yaşanması kaçınılmaz olur. Yetkililer yeteri kadar üretim ve ihraat olmadığı için bütçeyi inşaat ile kapatmayı düşünüyorlarsa da bu uzun süre devam edemez. 

Dere yataklarına bina yapma izni verenler ve bina yapanları uyarıyoruz. Yaşanacak herhangi bir ölümlü veya mal kaybı halinde kimse bizi uyarmadı demesinler. Bugün ortada hiç bir sorun ve problem yok iken bir yayın kurumu olarak biz yaşanacak felaketi hissediyoruz. Çünkü Yayın grubu olarak Eylül 2009 da yaşadığımız sel felaketini canlı olarak yaşamış ve 40 civarında ki vatandaşımızın canını kaybetmesine şahit  olmuştuk. Altı yıl içinde ne değişti ki bu kadar yüksek  binalara izin veriliyor ? 

Bir atasözümüz der ki su akar yolunu bulur. Burası da bir su yani dere yatağı ise siz ne kadar ıslah çalışması yaparsanız yapın bir gün er yada geç sizin önünü kapattığınız su yolunu bulacaktır. İşte o zaman can ve mal kaybı olursa hem kul hem de yaratıcı indinde kendinizi temize çıkarma şansınız yoktur.

Kaynak.İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
 







Editör: TE Bilisim