Zeytinburnu’nda camiler, mescitler, cemevleri ve kiliseler İbadethane Temizlik Ekibi’ne emanet. Zeytinburnu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı 6 kişilik

Zeytinburnu Belediyesi Masterlar Yüzme Ekibi’nden Karadeniz Çıkarması
Zeytinburnu Belediyesi Masterlar Yüzme Ekibi’nden Karadeniz Çıkarması
İçeriği Görüntüle

İbadethane Temizlik Ekibi, ilçedeki 60 cami, 20 mescit, 1 kilise ve 1 cemevinin genel temizliklerini yaz döneminde de aksatmadan devam ettiriyor.

İstanbul Times Haber Merkezi - Hüseyin Çetiner

DETAYLI TEMİZLİK VE SENEDE 2 DEFA HALI YIKAMA HİZMETİ VERİLİYOR

İlçedeki ibadethanelerin her ay iç mekân temizliğinde tüm halılar elektrik süpürgesi ile süpürülürken, parke, mozaik, mermer zeminler, mihrap, kürsü, minber, pencere önleri ve ayakkabılıklar, armatür, flüoresan, aplik, avize, radyatör, tırabzan, cam ve cam çerçeveleri ile benzeri eşyalar detaylı bir şekilde temizleniyor. Yılda en az iki sefer ise mobil halı yıkama makinesi ile halılar yıkanıyor.

TUVALETLERDE DAİMÎ PERSONEL VE TEMİZLİK MALZEMESİ DESTEĞİ SAĞLANIYOR

Bunun yanı sıra ibadethane tuvaletlerinde daimî olarak 43 erkek, 12 kadın temizlik personeli bulunduruluyor. Her türlü temizlik malzemesi; tuvalet kâğıdı, kâğıt havlu, sıvı sabun ve genel temizlik malzemeleri de Zeytinburnu Belediyesi tarafından tedarik edilerek vatandaşlara ücretsiz hizmet sunuluyor.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)