Çıktığın yol çok dikenli biliyorum.Üzerindeki yük çok fazla,ne yapacağını bilmiyorsun.Sığınacak limanın,güveneceğin kimse kalmadığı için çok yorgun ve çaresiz hissediyorsun. İnsanlara güvenmek,sevmek bir kalbi taşımak o kadar zorken sen dünyanın yükünü taşıyorsun kolay değil elbet bunlara katlanmak,mücadele etmek. Çok bunaldın,baxen her şeyi geride bırakıp artık kıyamet kopsun ne olacaksa olsun diyorsun değil mi? 

Ne olursa olsun vazgeçme haklısın ama pes etme. Kalbin ağır ve yorgun olsa da dua etmeyi dilinden eksik etme. Allah bir gün elbet gönlünü dinlendireceğin bir omuz nasip edecektir,bir çıkış kapısı gösterip,yürüdüğün yollardaki dikenleri temizleyecek,engelleri kaldıracaktır. Biraz daha sabır ve çaba sarfet. 

Allâh'ın yardımından asla ümidini kesme ve sakın şüpheye düşme. Eğer haklıysan zerre kadar da olsa hakkın ve ahın yerde kalmaz. Çünkü Allah daima sabredenlerin ve haklının yanındadır. Kimseyi mağdur etmez döktüğü gözyaşlarının hesabını mutlaka sorar. Hayatın karmaşık ve zor olsa da Allah daima yanındadır. Sen başkasının hakkına girmeden,üzmeden bildiğin yol da devap et. "Her zorlukla beraber bir koşaylık var" diye buyuran Yüve Allah elbet senin zorluklarını da kolaya çevirecek ve sen kapanan bütün kapılara şükredeceksin.