Belediye Başkanı Murat Aydın Düşman oklarını takip edin gerçeği bulursunuz dedi

Sevgi yürüyüşü başlamadan önce toplanan kalabalığa bir konuşma yapan Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın şunları söyledi ”94 yıldır bu sistemle işi buraya kadar getirdik. Çok partili sisteme geçtiğimiz 1950 den buna yana her 10 seneden bir askeri bir darbe olmuş veya kalkışma. 94 yıllık Cumhuriyet döneminde 65.hükümeti kurmuşuz.

Bu yaklaşık olarak her hükümetin ömrünün 14 ay olduğunu gösteriyor. Hükümetin kuruluşu güven alma süreci ve tebrikleri kabul ile bu zaman zaten doluyor. İşte bundan dolayı ülke olarak hep geri kaldık. Başkanlık sisteminde güveni zaten halkın % 51’i veriyor.

Seçilen devlet başkanı verim alacağı kadrosunu özgür bir şekilde kuracağı için işler daha hızlı ilerleyecek. 

Hayır diyen partilerin tek kokusu  % 51 oy alamayacaklarına inanmadıkları için parlamenter sistemde % 21.75 ile iktidar olan partilerin  artık bir hükümleri kalmayacağı için  eski sitem devam etsin diyerek beyhude bir çabanın içindeler.

İnşallah Halkımız yüksek bir oy oranı ile evet diyecek ve ülkemizin önündeki engeller kalkacak. Bakınız Almanya başta  olmak üzere bir çok Avrupa ülkesi nerede ise seçmenimize Hayır deyin diye telkinde bulunacak.

Bu bile evet’in ne kadar önemli olduğunu göstermiyor mu ?  Şimdi bir laf bulmuşlar Erdoğan’dan sonra ya gelecek olan kişi çok kötü ise ne yapacağız diyerek seçmenin kafasını karıştırmaya çalışıyorlar. Halkın % 51 hata yapmaz. Eğer bir aday halkın % 51’inden oy alıyorsa başımızın üstünde yeri vardır. Bu Kemal Kılıçdaroğlu’da, Devlet Bahçelide olabilir.

Gelecek sistem bizim belediye seçimlerine çok benziyor. Biz halktan bir daha oy almak için ona göre hizmet üretiyoruz. Daha önce belediye başkanlarını meclis üyeleri seçiyordu. Eğer bu sistem geçerli olsaydı ben halk odaklı değil meclis üyesi odaklı çalışma yapardım. Recep Tayyip Erdoğan’dan önce Cumhurbaşkanlarını milletvekilleri  seçerdi.  İlk kez halk kendi  cumhurbaşkanını seçti. 16 Nisan’da halkımız evet derse artık ülke tek elden idare olunacak ve her şey daha güzel olacak dedi.

Konuşmadan sonra Ak Parti Zeytinburnu ilçe başkanı Bahattin Ünver ve teşkilat Mensupları 58 bulvar caddesinin  bir kısmı ile Merv caddesindeki esnaflara ve halka karanfil dağıtarak Nuripaşa Mahallesi seçim bürosunu açtılar.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim