Sultanbeyli Belediyesi tarafından kurbanlık hayvan satıcılarına tahsis edilen kurban pazarında hareketlilik başladı. Satıcılar hareketliliğin yeni başladığını ifade ederek ilerleyen günlerde alanın daha kalabalık olacağını belirtti. Büyükbaş hayvan satıcılarından Erzurumlu Şamil Kürşat Kurt, piyasanın yeni yeni hareketlendiğini ifade etti.

İstanbul Times Haber Merkezi  / Özgür Y Bülbül 

Kurt şunları dile getirdi: “Şuanda baktığımız zaman piyasamız çok güzel. Sultanbeyli pazarı İstanbul’un beyni. Burada mal satılmıyorsa hiçbir yerde mal satılmaz. Ben 5 senedir buraya geliyorum. 5 yıldır hayvanlar satılıyor. Kimsenin malı kalmadı. Alıcı da razı satıcı da razı. Piyasada sıkıntılar oluyor tabi ama oda olur normaldir yani.

Yem ve maliyetler biraz fazla ama insanlar yine ibadetlerini yerine getireceklerdir. Bu mallar 28 saatte Erzurum’dan buraya geldi. Bunun maliyeti, riski örneğin kaza yapabilirsiniz bunları göze alarak bazıları sağolsun bizleri anlayışla karşılıyorlar bazıları halden anlamıyor ama yinede Allah herkesten razı olsun. Allah herkesin Kurban Bayramı’nı mübarek eylesin, kabul buyursun.”

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı  (İTHA)

Editör: TE Bilisim