İstanbul’a hayran kaldılar
 
6. Uluslararası Küçükçekmece Göl Festivali kapsamında konuk olan yabancı dans grupları İstanbul’u gezdi. Dolu dolu geçen bir festivali geride bırakmaya hazırlanan gruplar, Panorama 1453 Fetih Müzesi’nden Kapalıçarşı’ya İstanbul’un tarihi ve kültürel güzelliklerini görme fırsatı buldular.

İstanbul Times Haber Merkezi

9 Temmuz’dan bu yana 6. Uluslararası Küçükçekmece Göl Festivali etkinliklerinde yer alan misafir dans grupları İstanbul turu yaptı.
 
Türkiye grubunun da katıldığı kafile sabahın erken saatlerinden itibaren sırasıyla Panorama 1453 Fetih Müzesi, Türk Dünyası Kültür Evleri, Miniatürk, Ayasofya Camii, Sultanahmet Camii ve Kapalıçarşı’yı gezdi. Grup, gezinin ilk durağı olan Panorama 1453 Fetih Müzesi’nde İstanbul’un Fethi’ne yeniden tanıklık etti. Kente giriliş anını yeniden yaşayan kafile, Macar topçu ustası Urban'ın döktüğü toplara
dokunup, Mehter Marşı'na eşlik etti.

MİNİATÜRK’E BAYILDILAR

Kafilenin ikinci durağı ise Türkiye’nin ilk minyatür parkı Miniatürk’tü. Türkiye’ye olan meraklarını her fırsatta dile getiren misafir gruplar, aradıklarını Miniatürk’te buldular. Gezide Türkiye’nin çok zengin ve geniş bir kültüre sahip olduğunu gördüklerini belirten ülke temsilcileri, “Burada minyatürlerini gördüğümüz birçok yeri gerçekte de ziyaret etmek isteriz. Bu yerler mutlaka görülmeli” diye konuştular.

İSTANBUL KESİNLİKLE GÖRÜLMELİ

Miniatürk’ün ardından, Ayasofya Camii, Sultanahmet Camii ve Kapalıçarşı'yı gezen kafile rehberlerden ayrıntılı bilgi aldı. Ayasofya Cami’sinden oldukça etkilenen misafir gruplar, Kapalıçarşı'da ise bol bol fotoğraf çekerek, alışveriş yaptı.

İstanbul'daki en önemli tarihi mekanları görme imkanına sahip olan  konuklar,  "İstanbul kesinlikle gezilip görülmesi gereken bir şehir.

Daha önce buraları yalnızca isim olarak duyduk. İçinde barındırdığı birçok eserle,  önemli bir tarihi mirasa sahip. Umarız, aynı yerleri tekrar görme şansımız olur" diyerek geziden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Editör: TE Bilisim