Küçükçekmece Belediyesi Atakent Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törende yarışmada başarılı olan öğrencilere ve öğretmenlere Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, teşekkür ederek plaket ve başarı sertifikası verdi. Herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, “Bundan sonraki nesiller için biz de daha müreffeh bir Türkiye bırakmak için çalışıyoruz. Ben böyle anlamlı bir günde böyle bir başarıya imza atan engin Gürkey ve öğrencilerinizi tebrik ediyorum” dedi.

“BAŞKANIMIZ’ A TEŞEKKÜRLER”

Çocuklarını Müzik Akademisi’ne gönderen ailelere özellikle teşekkür eden Engin Gürkey ise, “Yarışma bir uluslar arası yarışmaydı. Hem akademik hem amatör hem yetişkin hem çocuk kategorileri vardı. Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e rica etmiştim o da beni kırmayarak akademi sınıfı açmıştı. Bu nedenle ona da çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İstanbul Uluslararası Pera Perküsyon Festivali kapsamında düzenlenen yarışmaya yetişkinlerde Latin, Ritimce ve Türk Perküsyon Toplulukları ile katılan Küçükçekmece Müzik Akademisi Orkestrası, gösterdiği üstün performansla kendi içerisinde birinciliği paylaştı. Yarışmada ikinciliği Üsküdar Amerikan Koleji alırken, üçüncülüğü ise Gürkey Perküsyon Akademisi elde etti. Küçükçekmece Müzik Akademisi Perküsyon Orkestrası’ndan Şennur Onay Pulatkan davul performansıyla jüri özel mansiyon ödülüne layık görüldü.

ŞAMPİYON ÖĞRENCİLER HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Programda ayrıca, hünerlerini sergileyen Küçükçekmece Belediyesi Müzik Akademisi Karma, Perküsyon ve (Birincilik ödülü alan) Çocuk grubu katılımcılardan büyük alkış aldı. Performanslarıyla göz dolduran öğrenciler herkesin gönlünü fethetti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen Küçükçekmece Belediyesi Çocuk Şenliği’nde ise Küçükçekmeceli çocuklar 5 gün boyunca hünerlerini sergiledi. Sefaköy, Cennet ve Atakent Kültür Merkezleri ile Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde gerçekleşen programlarda sahne alan Küçükçekmeceli minikler büyüklerinden tam not aldı. Şenlik kapsamında ayrıca Çocuk tiyatroları da sahnelendi.

Pera Uluslararası Perküsyon Yarışması’nda Küçükçekmece Müzik Akademisi’nin aldığı ödüller ise şunlar: Juri Özel Ödülü : Şennur ONAY PULATKAN Yetişkin Topluluk Kategorisi 1. Lik Ödülü : Küçükçekmece Müzik Akademisi Ritimce – Latin – Türk Perküsyon Toplulukları Çocuk Topluluk Kategorisi 1.lik Ödülü : Küçükçekmece Müzik Akademisi Ritimce Çocuk Topluluğu Küçükçekmece Müzik Akademisi Akademik Çocuk Topluluğu

Editör: TE Bilisim