Şişli Belediyesi, Kuştepe Mahallesi’nde yer alan “Kuştepe” ve “Ali Atmaca” parklarını yenileyerek, Şişli’ye kazandırdı. Yeniden düzenleneniki parka oyun ve oturma alanları ile yeşil alanlar ilave edildi. Yürüyüş parkurları yenilenen parklarda, evcil hayvanların serbestçe dolaşabilecekleri özel alanlar oluşturuldu. Yapılan yenileme çalışmalarının ardından, 3 bin 450 metrekare üzerine kurulu Kuştepe Parkı’nın 2 bin metrekaresi yeşil alan olarak değerlendirildi. Ali Atmaca parkında ise yeşil alan muhafaza edilerek, çocuklar için oyun alanı eklendi.

Kuştepe ve Ali Atmaca parklarının açılışında konuşan Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü, ilçedeki yeşil alanı artırmak için yürüttükleri çalışmaları şu sözlerle ifade etti:

“Şişli Belediyesi olarak, insanlarımızın mutlu bir hayat sürmesini sağlayacak çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarımızın arasında halkımızı daha fazla yeşil alanla buluşturmak önemli bir yer tutuyor. Şişli, şehirleşmenin erken tamamlandığı bir ilçe. Dolayısıyla boş alan bulmak ve yeni yeşil alanlar yaratmak için çok ciddi çalışmalar yapmamız gerekiyor. Ancak, bizler tüm zorluklarına rağmen ilçemizi güzelleştirmek için çok çaba sarf ediyoruz. Bundan daha üç ay önce yeşil alanlarımıza bir yenisini ekleyerek 4 bin metre karelik Adalet Parkı’nı vatandaşlarımızın hizmetinize sunduk. Bugün de yeniden düzenlediğimiz iki parkımızı Şişlililerle buluşturduk. Söz konusu iki parkın toplam alanı da 4 bin metrekare.”

Hayri İnönü, yaptıkları çeşitli yatırımlarla Şişli’yi her geçen gün daha güzel bir yer haline getirmek için çalıştıklarının altını çizerek, hedeflerinin vatandaşların keyifle yaşayacağı bir ilçe yaratmak olduğunu belirtti.

Küçükçekmece Belediyesi Hünerli Eller Çarşısı’nda gerçekleşen sosyal sorumluluk projesi kapsamında ana okulu öğrencileri çöpe gidecek şişeleri rengarenk boyadı.

ÇÖPE GİDECEKTİ, KAPI SÜSÜ OLDU

Öğretmenlerinin yardımıyla boya yaparak eğlenceli bir gün geçiren minikler çevreye duyarlılıklarını gösterdi. Rengarenk boyanarak fırınlanan şişeler kapı süsü olarak kullanıma kazandırıldı. Yaklaşık 150 ana okulu öğrencisi, tüm gün boyunca boya yaparak doğaya katkı sağladı. Geri dönüşüm atölyesine katılan miniklerin ise mutlulukları gözlerinden okundu. Minik öğrenciler, böyle bir projeye katılmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Sosyal belediyecilik faaliyetlerine aralıksız devam eden Küçükçekmece Belediyesi, 'Hünerli Eller Çarşısı' ile kadınlara , kendi yaptıkları el emeği göz nuru ürünlerini satma imkanı sunuyor. Burada kadınlar, hem aile bütçesine destek oluyor hem de verdikleri emeğin karşılığını alıyor.

Editör: TE Bilisim