<span style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; font-family: Arial; font-size: 11pt; line-height: 16.866666793823242px; vertical-align: baseline;">İçeriğinde bol miktarda vitamin, folik asit, betakaroten, potasyum bulunan meyve suları, vücudun savunma mekanizmasını güçlendirmenin yanısıra hazmı kolaylaştırıp sindirime yardımcı oluyor. <br /> <br /> <strong>İstanbul Times Haber Merkezi </strong><br /> <br /> Uzmanlar sindirim sisteminde oluşan sıkıntıları gidermek için A, B3 ve C vitaminlerini barındıran bir bardak şeftali suyunun içilmesini öneriyor.<br /> <br /> </span> <p class="MsoNormal" style="margin: 0px 0px 15px; padding: 0px; border: 0px; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 14px; line-height: 16.100000381469727px; vertical-align: baseline; text-align: justify;"><b><span style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; font-family: Arial; font-size: 11pt; font-style: inherit; font-variant: inherit; font-weight: inherit; line-height: 16.866666793823242px; vertical-align: baseline;">Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç:<br /> <br /> </span></b><span style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; font-family: Arial; font-size: 11pt; font-style: inherit; font-variant: inherit; font-weight: inherit; line-height: 16.866666793823242px; vertical-align: baseline;">“Yemeklerden sonra içilen bir bardak şeftali suyu sindirim problemlerinin hafiflemesine yardımcı olur. Meyvelerde bulunan meyve asitleri (malik, sitrik ve oksalik asit) sindirimi kolaylaştırır. Bu nedenle meyve suları, sağlıklı içecek alternatifi olarak, dengeli beslenmenin bir parçası olmalı” dedi. İnanç, özellikle A, B3 ve C vitaminlerinin bolca bulunduğu şeftali nektarı ve suyunun vücudun toksinlerden arınmasını sağlayan antioksidan özelliği olduğu, kanı temizlediği, böbrek ve safra kesesinin düzenli çalışmasına olanak sağladığı için günde bir bardak içilmesi gerektiğine vurgu yaptı.</span></p>