<span style="color: rgb(102, 102, 102); font-size: 12px; text-align: justify; font-family: Arial, sans-serif;">Düzenli ağız hijyenin sağlanması ile birlikte süt tüketiminin diş çürüklerinin oluşumunu azalttığını belirten </span><strong style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px; text-align: justify;"><span style="font-family: Arial, sans-serif; background-image: initial; background-attachment: initial; background-size: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-position: initial; background-repeat: initial;">Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç,</span></strong><span style="color: rgb(102, 102, 102); font-size: 12px; text-align: justify; font-family: Arial, sans-serif;"> “<span style="background-image: initial; background-attachment: initial; background-size: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-position: initial; background-repeat: initial;">Aşırı asitli ve şekerli yiyecekler mikroorganizmaların etkisini artırır. </span>Sütteki<span style="background-image: initial; background-attachment: initial; background-size: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-position: initial; background-repeat: initial;"> kalsiyum ve fosfor </span>bu mikroorganizmalara<span style="background-image: initial; background-attachment: initial; background-size: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-position: initial; background-repeat: initial;"> doğal bir savunma sağlar</span>” dedi. İnanç, özellikle çocukların şeker tüketimlerinin fazla olduğunu bu sebeple günde 2 bardak süt içerek dişlerinde oluşabilecek çürüklerin önlenebileceğini, diş yüzeyindeki mineral kaybının giderilmesini ve yenilenmesini sağlayacağını belirtti.</span>