GAZİOSMANPAŞA

Gaziosmanpaşa Kurban Bayramı'na hazır


Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçe genelinde 4 kurban satış yeri belirleyerek vatandaşların hizmetine sundu. Gaziosmanpaşa Belediyesi, vatandaşların hijyenik koşullarda kurban alımı ve kesimi yapabilmesi için belirlenen yerleri kullanmasını istedi. Gaziosmanpaşa’daki kurban satış yerlerinin isimleri şöyle:

1. Yıldıztabya Mahallesi, İstanbul Caddesi üzeri
2. Yeni Mahalle, Cebeci Caddesi ( Elma Bahçesi )
3. Kazım Karabekir Mahallesi, Kemal Şeker Bulvarı ( Sedat Balkanlı Stadı karşısı )
4. Barbaros Hayrettin Paşa Mah., Poligon Caddesi ( Küçükköy Stadı karşısı )


Satın alacağınız hayvanın veteriner sağlık raporu olmalıdır.

Kurban edilecek hayvanlardan; Koyun ile keçinin birer, devenin beş, sığırlarında iki yaşını doldurmuş olmaları gerekir. Ancak, koyun altı ayını tamamladığında bir yaşını doldurmuş gibi gösterişli durumda ise ( annesinden ayırt edilmeyecek kadar büyümüş ise ) o da kurban edilebilir.


Deri tuzlamadan önce soğuması ve sularının süzülmesi için mutlaka 1-2 saat bekletilmelidir.

Kullanılan tuz temiz ve iri taneli olmalıdır.

Koyun ve keçi derilerine deri ağırlığının yarısı kadar, sığır derilerine ise üçte biri kadar tuz derinin iç yüzünün tamamını kaplayacak şekilde serpilmelidir.

Tuzlanmış deriler, ilgili kişi ve kuruluşlara verilinceye kadar rutubetsiz, havadar ve serin bir yerde muhafaza edilmelidir.



Kurban, kesim yerine götürülürken eziyet edilmemelidir.

Kesim işlemi hayvana acı vermeyecek şekilde gerçekleştirilmelidir.

Kesim işlemi çok keskin bıçakla ve ehil bir kimse tarafından yapılmalıdır. Kesimde kanın iyi akıtılması sağlanmalıdır.


Etlerde ve et yağında bazen sarı renk bulunabilir. Bu sarı renk 24 saat bekletildiğinde tamamen kaybolmuyor veya azalmıyorsa tüketmeden mutlaka veteriner hekime danışılmalıdır.

Etlerde iltihap, yara ve mantarımsı üremeler olmamalıdır.

Etlerin üzerinde veya kesitinde pirinç tanesi görünümünde hareketsiz cisimcikler varsa veteriner hekime danışılmalıdır.