Programa çok sayıda kişi katıldı

Erbakan Vakfı Zeytinburnu ilçe başkanlığı Konferansa salonunda yapılan seminer'e Zeytinburnu 3.Dönem Belediye başkanı Dr.Adil Emecan,CHP Zeytinburnu ilçe başkanı Metin Doğan, Erbakan Vakfı İstanbul İl başkanı Hüseyin Terzi, İyi Parti Zeytinburnu ilçe başkanı Ahmet Çelik,Kazak Türkleri Vakfı Başkanı Fazıl Toplu,Dutluk Camisi Dernek başkanı Ayhan Özdemir,CHP Zeytinburnu Belediye Meclis üyesi Satı Oral,Zeytinburnu Tüm Malatyalılar dernek başkanı Suat Sarıkaya başta olmak üzere çok sayıda kişi "Zeytinburnu'nun Ebedi sakini Merhum Erbakan'ı anma seminerine katıldı"

İstanbul Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç

Seminer Erbakan Vakfı Zeytinburnu İlçe Başkanı Onur Dolar’ın açılış konuşması ile başladı

Erbakan Vakfı Zeytinburnu ilçe başkanı Mali Müşavir Onur Dolar yaptığı açılış konuşamsında şunları söyledi "Gazeteci yazar ve Geleceğim Zeytinburnu Platformu Kurucusu Hüseyin Çetiner ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarına teşekkür ederim. Bizler Şubat ve Mart aylarında merhum Erbakan hocamız ile alakalı çok sayıda anma ve anlama programı yapıyoruz.Bugün burada Geleceğim Zeytinburnu Platformu ile beraber Zeytinburnu' nun ebedi sakini merhum erbakan'ı vefatının 7.sene-i devriyesinde rahmetle yad etmek üzere bir araya geldik katılımını için hepinize çok teşekkür ederim" dedi.

Gazeteci yazar ve Geleceğim Zeytinburnu Platfomru Kurucu Başkanı Hüseyin Çetiner şunları söyledi:

"Öncelikle Erbakan Vakfı Zeytinburnu ilçe başkanı Sayın Onur Dolar nezdinde bütün yönetimine bize kapılarını açtıkları için teşekkür ederim.

Aramızda Erbakan Vakfı İstanbul İl Başkanı sayın HüseyinTerzi, Mahalle muhtarlarımız,3.Dönem Zeytinburnu Belediye başkanı Dr.Adil Emecan,CHP Zeytinburnu İlçe başkanı Metin Doğan,İyi Parti Zeytinburnu ilçe başkanı Ahmet Çelik başta olmak üzere STK balşkanları ve bütün katılımcılara teşekkür ederim" dedi.

Zeytinburnu Tarihi mekanları ve şahsiyetleri er yada geç hak ettikleri yere gelecekler

Zeytinburnu İlçesinde 3 Başbakan ve Bir Cumhurbaşkanınınj kabri bulunmaktadır.

Bu üç önemli Şahsiyetin Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bıraktıkları izler hiç şüphe yok ki diğerlerinden çok ama çok farklıdır.

Bu üç başbakan ve bir cumhurbaşkanı bir partinin genel başkanı olmalarının yanı sıra aynı zamanda birer aksiyon ve fikir adamları olduğuda kabul ediliyor.

Merhum Menderes CHP’nin uzun süren iktidarına yapılan demokratik seçimde son vermiş ve 1950’de Demokrat Partiyi iktidar yapmıştı. Menderes 10 yıllık iktidarında ülkeyi şantiye haline getirmişti. Buna rağmen Darbeciler tarafından kurulan mahkemede yapılan komik ve sipariş bir yargılama kararı ile 17 Eylül 1960’da idam edildi.

Merhum Turgut Özal Menderes ve asılan 2 bakanı için daha sonra iade-i itibar yaparak kabrini Zeytinburnu Topkapı mezarlığına naklettirdi.

Türkiye’ye çağ atlatan Özal’da yine Kenan Evren’in 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra 1983 yılında yapılan genel seçimler ile darbecilerin desteklediği adaya rağmen ezici bir üstünlük ile ANAP iktidarını kurdu.

ÖZAL’da ülkeye ciddi katılar yaptı. Özal hem Başbakan hem de Cumhurbaşkanı oldu Kabri Zeytinburnu Topkapı anıt mezardadır.Özal da Zeytinburnu’nun ebedi sakinidir.

Ömrünü ülkesine adayan lider Erbakan

Prof.Dr.Necmettin Erbakan’da Türkiye Cumhuriyetinin 95 yıllık geçmişinin tam 42 yılına siyasi olarak hizmet etmiş iyi bir siyasetçi ve devlet adamı sıfatı ile tarihteki yerini almıştır.

TOB başkanlığı ve Akademisyen olarak yaptığı hizmetleri de sayarsanız 85 yıllık ömrünün tam 63 yılını ülkesi için canla başla mücadele etmekle geçirmiş değerli bir şahsiyettir.

İşte bizim için yani Zeytinburnu için önemli olan Türkiye Cumhuriyetinin 95 yıllık geçmişinde 63 yıl hizmet ederek görevi başında iken hakkın rahmetine kavuştu.

Böyle değerli bir zatın fani hayattan sonra ebedi hayatını geçirmek için Zeytinburnu ilçesi Merkezefendi Mezarlığını tercih etmesi ilçemiz için çok ama çok önemli durum olduğunu ifade etmek isterim.

İnsanın nerede doğacağına karar verme imkanı yok ama kısa dünya hayatından sonra EBEDİ hayatını nerede geçireceğine yaptığı vasiyet ile karar vermesi çok yaygın.

Merhum Erbakan hocamızda kendisi ve Merhum eşi Nermin Erbakan için ZEYTİNBURNU ilçesini seçmesinin ilçemiz için ifade ettiği değerin biz PLATFORM olarak farkındayız. Amacımız bu farkındalığı geniş bir halk kitlesine ulaştırmaktır.

İstanbul’da 39 ilçe var. Hiç birisinde 3 Başbakan ve 1 Cumhurbaşkanın mezarı olduğunu sanmıyorum.

Geleceğim Zeytinburnu Platformu olarak sahip olduğumuz tarihi mekanlarımızı, manevi ve ebedi sakinlerimiz ile Zeytinburnu ilçesi olarak sahip olduğumuz değerlerimizi yerli ve yabancı halka tanıtmak adına kolları 2 sene önce sıvadık.

Bu tür seminerler, tanıtım filimleri,yerel ve merkezi devlet büyüklerimize düşüncemizi ve hayallerimizi her fırsatta anlatarak Zeytinburnu ilçemizde on binlerce kişiye yeni iş kapısı açmak iş düşündüğümüz çalışmaların yapılması için ciddi bir çabanın içindeyiz.

Geleceğim Zeytinburnu Platformunun kurulması ile artık üzerinde oturduğumuz mücevher sandıklarının kapaklarını açıp içindeki mücevherleri halkımızın hizmetine sunacağız.

Bunu yaparken de sadece GZP nin 13 kişilik yönetimi olarak değil Zeytinburnu halkımızın desteğini alarak yapacağız.

Biz samimi ve içten bir şekilde çalışacağız. Çalışmak bizden, Takdir halkımızdan mükafatı da rabbimizden diyerek yolumuza devam ediyoruz şeklinde konuştu.

Erbalan Vakfı İstanbul İl başkanı Hüseyin Teriz Erbakan ile alakalı çok faydalı bir ufuk turu yaptı

Hüseyin Terzi yaptığı konuşma ile katılımcılardan tam not aldı. Erbakan' ın mücadelesi ile alakalı çok faydalı bir ufuk turu yapan Terzi katılımcıların dikkatini çeken konulara temas etti. Seminer sonrası yapılan Özel sohbette Erbakan'ın ülke gündemi ile alakalı zaman zaman Uğur Mumcu ve Atilla ilhan ile sohbet ettiğini ifade eden Terzi'nin tespitleri ve etkili konuşması dinleyenler üzerinde etki bıraktı..

Dr.Adil Emecan Çetiner ve ekibine teşekkür etti

Zeytinburnu 3.dönem (1194-1999) Belediye başkanı olan Dr.Adil Emecan yaptığı konuşmada Geleceğim Zeytinburnu Platformunun güzel bir işe el atığını ifade ederek Çetiner ve yönetimini tebrik etti.

Emecan başkanlığı döneminde merhum Erbakan'ın yaptığı bir Zeytinburnu ziyaretinde reis bey seni bizim partiye alalım teklifi ilettiğini ancak kendisinin de sizin partide çok adil var benim başka yerde olmam lazım dediğini ifade etti.

CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan öncelikle Zeytinburnu 'nun tarihi mekanları, ebedi ve manevi şashiyetlerini daha çok kişiye tanıtmak isteyen Geleceğim Zeytinburnu Platformu kurucu Başkanı Hüseyin Çetiner'i ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarını tebrik ederim.

Merhum Erbakan hayatı boyunca siyonizim ve haksızlıkla savaştı. Yıllar önce şeker fabrikaları için söylediği bir çok şey bugün gerçek oldu. Ülke en çok kutuplaşmadan çekiyor.Bir an önce ülkemizi kutuplaşmadan kurtarmalıyız dedi.

İyi Parti Zeytinburnu ilçe başkanı Ahmet Çelik'de Geleceğim Zeytinburnu Platformu 'nu tebrik ederim. Ben aynı zamanda turizimciyim bu yönüm ile de GZP' ye katkı sunabilirim. Birçok dernek,vakıf ve STK bilirim ama Kültür,Sanat,tarih ve ekonomi ile iştigal eden yapı görmedim.Bunun için GZP güzel bir iş yapıyor başkan Hüseyin Çetiner başta olmak üzere bütün yönetime teşekkür ederim dedi.

Çetiner'de herkese teşekkür ettikten hatıra fotoğrafı çekilmesinden sonra program sona erdi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim