İslam Sanat ve Estetiği

Ayşe Taşkent'in her ay farklı bir ismi ağırladığı ve İslam sanat ve estetiğini, medeniyetin zaman ve mekân içinde gösterdiği yayılımı dikkate alarak, kavramlar, konular ve ekoller bağlamında değerlendiren "İslam Sanatı ve Estetiği"söyleşi dizisinin bu ay konuğu Mahmud Erol Kılıç. Program, 5 Aralık Çarşamba günü saat 19.30'da gerçekleştirilecek.

Hasbihâl

Türk gazeteciliğinde kendine has bir alan açmış gazeteci yazarlarımızdan Mehmet Şevket Eygi'nin yine kendine has konuları ve üslûbuyla hazırlayıp sunduğu "Hasbihâl" isimli seminerlerinin aralık ayı oturumu 6 Aralık Perşembegünü, saat 19.30'da gerçekleşecek.

Sinema: Derinlere Yolculuk

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi, söyleşi ve seminer programlarının yanı sıra sinema ve tiyatronun seçkin eserlerine de takviminde yer vermeye devam ediyor. Bu hafta 7 Aralık Cuma gününden itibaren, Jerome Salle'nin yönettiği "Derinlere Yolculuk" filmi, ZKSM sinema salonunda izleyicilerini bekleyecek. Film, 7-13 Aralık tarihleri arasında, 13.30 - 16.00 ve 19.00 seanslarında izlenebilecek.

Tiyatro: Yalnızız

Entelektüel ve okumuş bir adam olan Samim'in gözünden hayata, aşka, ütopyaya, geleceğe, geçmişe, kısacası dünyaya bakarken, bir başka dünyanın, Samim'in ütopyası Simeranya'nın da giderek gerçeğe dönüşünü izleyeceğimiz ve Oyuncu Tayfası tarafından sahnelenen "Yalnızız" isimli tiyatro oyunu, 8 Aralık Cumartesi günü saat 19.00'da ZKSM izleyicisiyle buluşacak.

Editör: TE Bilisim