Ülkemiz 15 Temmuz 2016 Cuma günü asker üniforması içerisindeki bazı vatan hainleri ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya ve halkımızın özgür iradesi ile seçilmiş meşru Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nı düşürmeye teşebbüs etmiş, Genelkurmay Başkanımız Hulusi AKAR'ı rehin almışlardır.

Kendilerine “Yurtta Sulh Konseyi” adını veren bir grup militan Türk Askeri’nin şanlı üniformasını kirli emellerine alet edip, ortalığı savaş alanına çevirmiş, TRT Televizyonundan sahte darbe bildirgesi okutmuş, bazı yayın kuruluşlarını basmış, millet iradesinin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombalamış ve askerimizi kendi halkına kurşun sıkmaya zorlamıştır. Ülkemizin huzur ve refah ortamını bozmaya yönelik bu kalkışmaya aziz milletimiz pabuç bırakmamış, canları pahasına da olsa bu cuntacıları engellemiştir. 

Ülkemizde görevini kötüye kullanan ve askerimizle milletimizi karşı karşıya getiren bu şahıslar bir günde 240 şehit vermemize sebep olmuştur. Cumhurbaşkanımızın çağırıları ile sokaklara çıkarak ülkemiz için tankların ve mermilerin önüne kendilerini siper eden, gecelerce sokaklarda ülkemizin huzur ve refahı için Demokrasi Nöbetlerine devam eden aziz vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Demokrasi Nöbetleri esnasında yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar dilerken, şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ise sabırlar niyaz ederiz.

Zeytinburnu Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak ülkemizin huzur ve refahını bozmayı ve demokrasimizi sekteye uğratmayı amaçlayan her türlü terör eyleminin karşısında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla bildiririz.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim