Konuşmalar anlamlı, kısa ve öz oldu

İlk selamlama konuşmasını MADEF Zeytinburnu ilçe başkanı Ahmet Menek yaptı, daha sonra Zeytinburnu Tüm Malatyalılar Dernek başkanı Suat Sarıkaya sahneye çıkıp hemşehrilerini selamladı. Akabinde Ak Parti Zeytinburnu ilçe yönetim kurulu üyesi ve ZEYMADER başkan yardımcısı Canan Aysöndü konuştu siyasilerden Malatyalılara da çok yer verilmesini talep etti. Malatya Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Durmuş’ da bir konuşma yaparak biz federasyon olarak bir çok eleştiri ve saldırıya maruz kalma pahasına da olsa kararımızın evet olduğunu açıkladık ve gücümüz oranın da’ da evet çıkması adına çalışıyoruz dedi. Malatyalı olan Ak Parti Bakırköy ilçe başkanı Aysun Çelikler, Ak Parti Zeytinburnu ilçe başkanı Bahattin Ünver ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın katılımcılara birer konuşma yaptılar.

İstanbul Times Haber Merkezi / Mehmet Osmanoğlu

Zeytinburnu’ndaki tek Malatyalı Meclis Üyesi Mahmut Şengül EVET çıkması ülkenin geleceği için çok önemli dedi

Ak Parti Zeytinburnu Belediye meclis üyesi, Zeytinburnu Tüm Malat yalılar Derneği yönetim kurulu üyesi inşaat mühendisi Mehmet Şengül ‘de yüzlerce katılımcıya burada 16 Nisan’da neden evet’in çıkması gerektiği ile alakalı çok uzun ve örnekler vererek konuşmak mümkün Ancak çok değerli ve önemli siyasi büyüklerimizin vaktini almamak adına burada uzun bir konuşma yapmayacağım. Bu gecenin yapımında emeği geçen Ahmet Menek, Suat Sarıkaya ,Hüseyin Çetiner ve Canan Aysöndü arkadaşlarımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim dedi.

Şengül Sahneden indikten sonra Gazetemize şu açılamayı yaptı;

CHP ve hayır diyeceğini ifade eden parti ve kişiler yapılan 18 maddelik değişikliğin en olumsuz yanlarını ön plana çıkarıp detaylardan haberi olmayan seçmenin zihnini çelmeye çalışıyorlar. Bir örnek vermek gerekirse şu andaki 1982 anayasanın 105 maddesine göre cumhurbaşkanı hiçbir şekilde yaptığı işlere karşı cezai sorumluluk ile karşı karşıya değil. Yapılan düzenleme ile 400 vekilin imzası ile yargıya sevk edilebiliyor. CHP hiç olmayan bir sorumluluğun kaldırılıp 400 vekilin istemesi halinde yargılanan cumhurbaşkanının yargılanması için 400 vekilin bir araya gelmesinin kolay olmadığını iddia ederek seçmeni yanıltmaya çalışıyor. Çünkü şu an geçerli olan Anayasaya göre değil 400 vekil 550 vekilde istese cumhurbaşkanını yargılamak mümkün değil. Kenan Evren anayasayı kendisine göre yapmış ve sadece vatana ihanet olursa yargılanabileceği ibaresini ekletmiş. Kaldı ki neyin vatana ihanet olacağı da net bir şekilde burada tarif edilmemiştir.

Diğer bir şey de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hiçbir şekilde bu değişikliğe ihtiyacı yok ama ülkenin var

Şu an geçerli olan Anayasaya göre Cumhurbaşkanının yetkileri çok ama çok fazla. Sadece kendi süresini düşünen hiçbir cumhurbaşkanı yetkilerim azalsın demez. Bakınız Ahmet Necdet Sezer’in cumhurbaşkanı olması için Bülent Ecevit çok çaba sarf etmişti ancak cumhurbaşkanı Sezer Anayasa kitapçığı fırlattığı için bir gece de faizler % 7.500 ‘e çıkamadı mı ? Çıktı. Kim zarar etti tabi ki halk. Erdoğan şu an başbakanla gayet iyi çalışıyor. Anketler hükümet ve cumhurbaşkanın bir daha seçilmesi önünde engelde görülmüyor. Ama her an her şey olabilir düşüncesi ile Erdoğan kendisini değil ülkeyi düşündüğü için tek başlı bir yönetim için en az % 51 oy alan kişi ülke yönetiminde söz sahibi olsun diyor. CHP lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu % 51 oy alacağını düşünce kesinlikle o da bu sisteme karşı çıkmaz diye düşünüyorum ama % 25’i aşamayacağını bilen Kılıçdaroğlu yapılmak istenen değişikliğe karşı çıkıyor.

Her gün halkın içinde olan bir meclis üyesi olarak 18 maddeyi başta sona okudum. Burada ülkenin ve halkın Aleyhine olan tek bir düzenleme yok. Bu çalışma ülkenin aleyhine olsaydı Almanya, Hollanda, Avusturya başta olmak üzere ne kadar ülke düşmanı devlet ve örgüt varsa hepsi karşı olmazdı. Diyelim ki seçmen 18 maddeyi okumasa bile ne kadar şer odağı varsa hepsinin HAYIR demesi bile bizim gibi ülkesini seven insanların evet demesi için yeterli değil mi ?

Ak Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç 15 yılda Resimizin yaşadığı olayları düşünün kararınızı sora verin dedi

Ak Partinin 2002’de % 34.5 ile tek başına iş başına gelmesinden sonra Milli iradeye karşı olan ne kadar kesim varsa hepsi adeta iş birliği yaparak Ak Parti’yi ve kurucusu sayın Recep Tayyip Erdoğan yok etmek için akla hayale gelmeyen oyunlar oyandı. Partimizi kapatmaya çalıştılar olmadı. Mit olayı ile hükümeti yıkmaya çalıştılar Allah’ın izni ile bunu da başaramadılar. Peki emellerinden vaz mı geçtiler kesinlikle hayır. 17/25 Aralık kumpas olayı ile hükümeti yıkmaya çalıştılar bunu da başaramadılar. Gezi olayını devreye soktular bu da olmadı. 14 Temmuz’da birisi bize bunlar darbe yapacak deseydi inanmayabilirdik ama ne yazık ki bu halkın silahlarını halka karşı kullandılar.247 şehidimiz oldu,2 binden fazla gazimiz oldu ama ülkemizi işgale teslim etmedik. Aslında konuşacak çok şey var ama sizlerde her şeyin farkındasınız. Sizlerin evet diyeceğini biliyorum. Bu yemez her biriniz hayır demeyi düşünen bir kardeşimizi ikna edip evet dedirtmelidir diye düşünüyorum. Malatyalılar lokomotiftir onlar vagon olmayı kabul etmezler dedi.

Daha sonra çok sayıda kişi hatıra fotoğrafı çekmek için Dalkılıç’ın yanına giderek sohbet etti.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim