Kar,kış ve fırtınaya rağmen yüzlerce teşkilat mensubu danışma meclisine katıldı

Zeytinburnu Belediyesi Kazlıçeşme Kültür Merkezinde yapılan danışma meclisi toplantısı ilk olarak tanıtım ve medya birim başkanı Ahmet Kaya ve ekibinin hazırlamış olduğu slayt gösteriminin izletilmesi ile başladı. Slayt gösterimi katılımcılardan tam not aldı.

Daha sonra İlçe başkanı Bahattin Ünver Açılış konuşması yaptı

Tecrübeli ilçe başkanı Bahattin Ünver gerek tanıtım filminde gerekse de yaptığı açılış konuşması ile önemli konulara temas etti. Ünver şunları söyledi “Anayasa değişikliği için referandum sandığı  muhtemelen Mart sonu veya  Nisan başı itibari ile halkın karşısına gelecektir. Ben bu son seçimimi % en 60 oy ile perçinlemek isterim. Bugüne kadar hepiniz fedakarlık ettiniz ne olur biraz daha fedakarlık yapın ve bu referandumda da alnımızın  akı ile çıkalım. Biz çalışacağız ve cumhurbaşkanımızın elini güçlendireceğiz. Biz burada sokak sokak çalışmazsak cumhurbaşkanımız Ankara da rahat hareket edemez. Aslında konuşulacak çok şey var ama eski il başkanımız ve İstanbul milletvekilimiz sayın Aziz Babuşçu ilçemizin koordinatör Milletvekili olarak konulacak hepimiz başkanımızı dinleyelim diyerek sahneden  indi.

Belediye Başkanı Murat Aydın’a çok soru geldi               

Mahalle teşkilatlarında görevli  bir çok teşkilat mensubu belediye başkanı Murat Aydın’a Zeytinburnu Belediyesi Belgratkapı Sosyal Tesisinde fiyatlar neden pahalı ? Bu  tesiste çalışanların çoğu neden Zeytinburnu’nda ikamet eden lerin içinde seçilmedi ?  Sümer mahallesi KİPTAŞ 2.etapta yerimiz var ama 2009 ve sonrasında satın aldığımız için neden % 40 kesinti yapıyorsunuz ? Belediye’deki FETÖCÜLER kaç tane ve siz ne kadarını işten uzaklaştırdınız ? Sizce          1.404 TL asgari ücret doğru bir rakam mı ? başta olmak üzere  bir çok soru soruldu.

Murat başkan özetle şu cevaplar verdi

Bizim sosyal tesisteki fiyatlar  İBB tesislerine göre  % 20 daha cazip. sadece bizim Biftek pahalı olabilir. Bu tesiste çalışanların ikamet ettiği ilçeleri burada net söyleyemem ama bir dahaki danışma meclisinde  bu konuda bilgi sunabilirim. Sümer Mahallesi KİPTAŞ 2.Etapta 2009 dan sonra yer alacak olanlar dan % 40 kesinti yapacağımızı söyledik. Ama bazı rantçılar bizi dinlemeyip  yer satın aldılar. Bu uyanıklık yapanlardan % 40 kesinti yaparak bedelini ödemelerini sağlamamız gerekir. Belediyemizde bizim tespitlerimize göre  5 tane FETÖ’cü vardı. Gerekli işlemleri yaparak iş akitlerini fes ettik dedi.

İstanbul Milletvekili Aziz Babuşçu :Teşkilatın makul istekleri Mutlaka karşılanmalı dedi

Ak Parti eski İstanbul il başkanı ve Milletvekili Aziz Bauşçu koordinatör Milletvekili olduğu Zeytinburnu Ak Parti danışma meclisi toplantısına katıldı. Babuşçu konuşmaları ile Zeytinburnu teşkilatından sık sık alkış aldı.

İşte Aziz Babuşçu’nun konuşması “Bizim geleneğimizden yılbaşı kutlaması diye bir şey yoktur.  Darbe söylentileri milletimizin morelini bozmak için bilerek yayılıyor. 15 Temmuz darbe girişimi öncesi  hiçbirimiz  bu vatan hainlerine karşı çıkmak için hazır değildik. İlahi bir güç ve cumhurbaşkanımızın talebi ile alanlara indik. Bu hainleri iman kuvveti ile geri püskürttük. Bu saatten sonra bu halk darbeye yeltenecek herekse haddini daha sert bildireceğini herkes biliyor. Suriye de kısmi de olsa Cumhurbaşkanımızın yoğun çabaları ile ateşkes imzalandı.  İnşallah başarılı olur de mazlumların kanı akmaz.  Burada  bir çok soru soruldu. Bazı sorular bütün salondan alkış aldı. Demek ki  o soru sadece soranı değil alkış çalan herkesi alakadar ediyor. Belediye ve ilçe teşkilatı kendi üyelerimizin ve teşkilat mensuplarının haklı taleplerini yerine getirmekle mesuldür. Haksız talep zaten kimden gelirse gelsin yapılmalıdır ve yapılamaz.  

Teşkilat mensuplarımız önemli  konularda gıybet ve kaynağı net belli olmayan eylem ve s öylemler için direk muhatapları ile konuşsunlar. Gıybet yapan kişi ölü kardeşinin etini yemiş gibi olur. Hiç kimse kardeşinin ölü etini yemek ister mi ? Belediye başkanı bizde pirzola pahalı  dedi neden pahalı olsun sosyal tesise gelen elbette ki pirzola yemek ister bence bu konuda başkanımız durumu bir daha gözden geçirecektir.  Her hukuki olan işlem helal değildir. Örnek gerekirse işleri ters giden bir arkadaşımızın malını icrada yarı fiyatına satın almak kanunen hukuki olabilir ama o iş helal değildir.

Siz burada yaptığınız çalışmanın sadece Zeytinburnu’nu alakadar ettiğini düşünmeyin. Ben aynı zamanda Türk Bulgar dostluk grubu başkanıyım. Türkiye burada güçlü olmazsa daha önce olduğu gibi Bugaristan da ki  soydaşlarımız yeniden katledilecek. Saraybosnalı yeniden güvende olmayacak. El Bab’ı da yakın sürede huzur’a kavuşturacağız. Şu an DAEŞ bütün kuvvetlerini buraya çekmiş burada 100 bin kişi yaşıyor. TSK sivil can kayıpları konusunda hassas olmazsaydı burası çoktan alınmış olurdu diyen Aziz Babuşçu bir çok konuda teşkilata bilgiler sundu”

%  40 Kesinti Mağdurlar bize ulaştı

Soru cevap bölümüne gelinmeden önce basın mensuplarının toplantıda  ayrılması talep edildi. Bizim ayrıldığımızı gören  % 40 kesinti mağdurları içinde yer alan Y.Ş. bize salon dışında  ulaşarak şunları anlattı. Bizler 2009 dan sonra Sümer Mahallesinde KİPTAŞ tarafından yapılacak olan 2.Etap kısmında tapu    dairesine giderek  baktık üstünde ŞERH ve benzeri kayıtlar olmadığı için ev veya işyeri satın aldık. Burada bu  şekilde 40 veya 50 hak sahibi var.  Alan ve satanın rızası dahilinde paramızı verdik tapumuzu aldık. Belediyenin gayrimenkul satın  aldığımız kişilerin avukatlığını yapması hiç bir şekilde mamul ve mantıklı değildir.

Belediye başkanımız bizim rant odaklı veya uyanıklık yaptığımızı iddia ediyor. Türkiye’ nin her yerinde paramızı vererek gayrimenkul satın almamız ve  eski tapu sahibinin hakkı olan her şey yeni tapu sahibine geçtiği halde ne hikmetse bu durum Sümer Mahallesi 2.Etap’ta geçerli değil deniyor.

Belediye bunu neye göre yaptığını anlatsın bize.  Efendim biz 2009 da evlerde toplantı yaptık herkese söyledik demekle mülkiyet hakkı üzerine şerh koyamazlar. % 25 kesinti bile makul değil .

Hadi yeşil alan ve otopark verdikleri için bunu kabul ettiğimizi varsaysak bile sadece tek suçumuz 2009 dan sonra bu tapu haklarını satın almak olduğu için % 40 kesinti yapacağız diyorlar. Bu durum ne hukuka ne kanuna ne de insan lığa sığar. Belediye bizim bu zulme razı olmamızı istiyor. Biz razı olmayacağız. Olsak bile bu haksızlığın bedelini belediye nasıl ödeyecek ?  Fazladan % 25 + 15 yaptığı kesinti payı kime rant olarak verilecek bu da bize açıklansın dedi.

Kaynak :İstanbul Times  Haber Ajansı (İTHA)


Editör: TE Bilisim