Zeytinburnu Belediyesi, Ramazan ayı boyunca iftara yolda yakalanan vatandaşlara çorba ikramında bulunmaya devam ediyor. Akşam ezanına yolda yakalanan Marmaray yolcuları da iftarı Zeytinburnu Belediyesi’nin ikram ettiği sıcak mercimek çorbasıyla yaptı. Kemik suyu ile kaynatılmış, dumanı üstünde tüten sıcak çorbayı ezanın okunmasıyla birlikte afiyetle yudumlayan yolcular, çorbanın yanında ikram edilen cevizli ekmek ve hurma ile karnını iyice doyurdu.

uzun süre kazanlarda kaynatılıyor

Uzun kuyrukların oluştuğu çorba ikramında gördükleri ilgiden dolayı çok mutlu olduklarını belirten Zeytinburnu Belediyesi Aşevi Müdürü Muhammed Güneş, “Ramazan’da vatandaşlarımız iftar vaktinde evlerine ulaşamıyor, biz de yolcularımızı unutmuyoruz. Her akşam iftar vaktinde, büyük kazanlarda saatlerce kemik suyu ile kaynattığımız mercimek çorbası, cevizli ekmek, hurma ve su ikram ederek vatandaşlarımızla birlikte orucumuzu açıyoruz. 30 gün boyunca Cevizlibağ tramvay ve metrobüs durağı, Marmaray Kazlıçeşme istasyonu, Merkezefendi Camii, 15 Temmuz Meydanı ve Belediye Meydanı’nda ikramlarımız aralıksız devam ediyor. Karşılaştığımız yoğun ilgiden dolayı çok memnunuz.” ifadelerini kullandı.

3 bin kişi yararlanıyor

Soluğu çorba kuyruğunda alan yolculardan Sinan Develi ise, “Ben öğretmenim, okuldan çıktım eve gidiyordum ancak iftara yolda yakalandık. Marmaray’dan inerken duraktaki çorba ikramına denk geldim. İlk defa tattım tadı gerçekten çok hoş. Yoğun kıvamının da ayrı bir lezzeti var. Yapanların eline sağlık.” şeklinde konuştu.

Ramazan ayında hem binlerce kişiyi Meydan ve Sokak İftarları’nda buluşturan hem de iftara yolda yakalanan vatandaşların yardımına koşan Zeytinburnu Belediyesi, ilçe genelinde Cevizlibağ metrobüs ve tramvay durağı, Marmaray Kazlıçeşme istasyonu, Merkezefendi Camii, 15 Temmuz Meydanı ve Belediye Meydanı’nda her akşam 3 bin vatandaşa çorba, cevizli ekmek, hurma ve su ikram ediyor.

Editör: TE Bilisim