Macun saçılması muhteşem oldu 

16 Geleneksel Merkezefendi Tıp Festivali'nin açılış konuşmasını Merkezefendi Tıp derneği başkan yardımcısı Ahmet Özdemir yaptı.

Murat Aydın Din Bilgini ve halk hekimi Merkezefendi 40 yıl Zeytinburnu'nda yaşadı 

Ev sahibi Belediye başkanı olarak konuşan Murat Aydın yaptığı konuşmada şunları söyledi "Göreve geldiğim ilk yıl Zeytinburnu,Türkiye ve düyaya mal olmuş ama kaderine terk edilmiş Merkezefendi'nin gelecek kuşaklara aktarılması adına bir çalışma yapomak istedik. İlk yıl Merkezefendi Tıp günleri  ismi ile bir çalışma yaptık. 15 yıldır ismini Geleneksel Merkezfendi Tıp Festvali ismi ile yapıyoruz. Amacımız bir etkinlik yapmış olmak için bu çalışmayı yapmıyoruz. Burada hem iyi bir din alimi hem de tıbbi bitkilerden halk sağlığı için karışımlar üreterek şifa bulmalarına katkı yapan büyük bir halk hekimini günümüz gençlerine tanıtmaktı. Çok şükür 16 yıldır da bu festivali başarılı bir şekilde yapıyoruz. Bu çalışmanın en büyük destekçisi 4 dönemdir bana yetki veren Zeytinburnu halkıdır. Huzurlarınızda halkımıza çok çok teşekkür ederim" dedi.

Ak Parti ile birikte Milleti yönetenlerle Millet aynı Türküyü söylemeye başladı

Başbakan yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş yaptığı konuşma da şunları söyledi "16 yıl önce ilk programa da katıldım.Bugün burada yapılan çalışma sıradan bir festival etkinliği değildir. Son 13 yıla kadar bizim tarihimiz ve tarihi şahsiyetlerimiz bize yanlış tatıldı. Allah'a çok şükür ki bu yanlış gidiş Milletin değerleri ile barışık olan Ak Parti döneminde olması  gereken şekle girdi. Zeytinburnu Belediye Başkanımız Murat Aydın ve ekibi bu çalışma ile geçmişle gelecek arasında ki iletişimi yeniden sağlamış oldular.Kendileini kutlarım. Kurtulmuş sözlerini,doslarınız sadık yolunuz açık olsun diyerek sözlerini tamamladı"

Macun saçımını kimler yaptı ?

Başbakan yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtlulmuş,Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın, Merkezefendi Tıp Derneği başkan yardımcısı Aahmet Özdemir, Ak Parti kurucu Zeytinburnu ilçe başkanı Müteahhit, Ahmet Dokunmacı ,Ak Parti Zeytinburnu ilçe başkanı Bahattin Ünver,Merkezefendi mahalle muhtarı Necdet Baykan'ı vekaleten İbrahim Uyanık yaptı.

Serdar Tuncer'in
verdiği konser ile 16.Geleneksel Tıp Festivali ilk gününü tamamladı.16-24 Mayıs tarihleri arasında açık olacak olan festival'e her yerden ziyaretçi geliyor. 

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim