Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, BİK Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat'ın denetim sırasında uğradığı silahlı saldırı sonucu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesine ilişkin, ''İnşallah bu son saldırı olur, inşallah bir gazeteci, basın mensubu veya herhangi bir şekilde görevini yapan insanlar, böyle menfur bir saldırıya uğramaz'' dedi.
    
Üsküdar'daki Universal Çamlıca Hastanesi'ne gelen Atalay, gazetecilere yaptığı açıklamada, tedavisi sırasında yaşam mücadelesini kaybeden Recep Bolat'ın ''basın şehidi'' olduğunu söyledi.
    
Denetim için, 2 BİK çalışanı ve yerel gazete çalışanı 1 temsilciyle gittiği Anadolu gazetesinde, gazetenin imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz'ın silahlı saldırısına uğrayan Bolat'a ilk müdahalenin Sakarya'da yapıldığını hatırlatan Atalay, Bolat'ı omuriliğindeki hasar nedeniyle, uzman doktorların bulunduğu Universal Çamlıca Hastanesi'ne sevk ettirdiklerini belirtti.
    
Atalay, Bolat'ın durumunun başlangıçta iyiye gittiğini, hayati tehlikeyi atlattığını düşündüklerini ifade ederek, ''Konuştuk. Kendine gelmişti. Ancak ne yazık ki son 4 gün olay biraz döndü. Ciddi şekilde fenalaştı'' dedi.
    
Bolat'ın durumunun bugün iyice ciddileştiğini aktaran Atalay, ''Programlarımızı bırakıp ilk uçakla buraya geldik. 19.00 sularında yoğun bakıma aldılar. Yoğun bakımda, son halini gördük. Ne yazık ki 19.20 civarında da arkadaşımızı kaybettik. Dünya güzeli, insanlık abidesi bir kardeşimiz, bir basın şehidimiz'' diye konuştu.
    
Basın İlan Kurumu'nun önemli bir parçasını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını vurgulayan Atalay, şöyle devam etti:
    
''Ailesine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. Basın İlan Kurumu camiası olarak, menfur saldırıyı düzenleyen caniyi de telin ediyoruz. İnşallah bu son saldırı olur, inşallah bir gazeteci, basın mensubu veya herhangi bir şekilde görevini yapan insanlar, böyle menfur bir saldırıya uğramaz.''
   
  Atalay, Basın İlan Kurumu'nun 51 yıllık tarihinde buna benzer bir saldırı yaşanmadığını da kaydetti.
   
  Saldırganın yakalanmasından dolayı polis teşkilatına teşekkür eden Atalay, ''Hem saldırıya muhatap olan arkadaşlarımız hem aileleri hem de görevi başında büyük mücadele veren arkadaşlarımızın bir nebze rahatlamasını sağladılar. Hiç kimse kanunlardan üstün değil, devletten üstün değil'' şeklinde konuştu.
    
Bu arada, Bolat'ın cenazesinin cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği belirtildi.
    
     -Olay-
    

     Denetim amacıyla 26 Eylül'de Sakarya'da yayımlanan Anadolu gazetesine giden BİK Şube Müdürü Bolat ve kurum çalışanları Ökkeş Buğra Atılgan ve Devrim Ersen Özergin ile Yenisakarya gazetesinden temsilci olarak alınan Mustafa Süke, gazetenin imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz tarafından silahla yaralanmış, Özergin Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

(AA)
   
Kaynak: aa