Teknoloji Ve Eğitim

Teknoloji gerçekten çok güzel ve yararlanılması gereken bir nimet olduğu hiç kimse inkâr edemez. Son on beş yılın en büyük icadı hiç şüphesi ki cep telefonudur. Ancak son günlerde okul idarecilerinden aldığım telefon, mail ve diğer kitle iletişim araçları ile bana ulaşan eğitim camiasının değerli temsilcilerinin en önemli sıkıntısı ders anında öğretmenlerin tüm kontrasyonunu bozan cep telefonlarının çalması mevzusu irdelenmesi gereken başlı başına ciddi bir sorun ve sıkıntı kaynağıdır. Öğrencilerden ve velilerinden eğitim camiamızdaki öğretmen ve idarecilere karşı saygılı olup ders saatleri içinde cep telefonlarını kapalı tutmaları kesintisiz eğitim için doğru bir davranış olacağı için her kesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum.

Eğitim Bir Sene Zeytinburnu Şubesi

Benim kızımın da eğitim gördüğü Haluk Ündeğer Lisesi Müdürü Ahmet Coşkun’un başkanı olduğu Eğitim Bir Sen Zeytinburnu şubesi geçen hafta basın mensupları ile bir araya gelerek güzel bir toplantı yaptıklarını www.istanbultimes.com.tr de okudum.Müdür bey ve kadrosu gerçekten güzel bir işe imza atmışlar.Ahmet Hoca ve öğretmen arkadaşlarının okuldaki başarılarını biliyorduk. Ancak Eğitim Bir Sendikası Zeytinburnu şube başkanı olduğunu bizim gazetenin yaptığı haber ile öğrendim. Ahmet Coşkun ve ekibine eğitim adına yaptıkları çalışmalarda başarılar dilerim.

Misafir Yazar Uygulaması Çok Güzel Oldu

Yayın hayatına başladığı günden bu yana birbirinden ilginç çalışmalara imza atan İstanbul Times gazetesi yep yeni bir uygulamaya başlayarak söyleyecek sözü olanların yazacakları köşe yazıları ile fikir ve düşüncelerini milyonlara ulaştırmanın en kolay yolunu gazetemiz aracılığı yapabileceklerini gazete yönetimimiz açıkladı.Bende kendi köşem de yazı yazma istidatı olanların [email protected] özgeçmişlerini ve yazılarını buraya göndermeleri isteniyor.

Kurban Nedir Ne Değildir?

Kurban Bayramı; Müslümanlar tarafından Hicri Takvime göre Zilhicce ayının onuncu gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan dini bir bayramdır.
Ramazan Bayramı ile beraber İslam dinindeki en önemli iki bayramdan biridir.
Kurban Bayramı, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olun birçok ülkede dinî bayram olmasının yanı sıra resmî tatil ilan edilir.

Kurban kesmek, akıllı, buluğ çağına ermiş, dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına sahip ve misafir olmayan Müslüman’ın yerine getireceği mali bir ibadettir. Temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 20 miskal (80.18 gr.) altın veya bunun değerinde para veya eşyaya sahip olan kişi dinen zengindir, dolayısıyla Allah'ın kendisine bahşetmiş olduğu nimetlere şükran ifadesi ve Allah yolunda fedakârlığın nişanesi olarak kurban kesmelidir.

 Kurban ibadeti hicretin ikinci yılında eda edilmeye başlanmış ve Hz. Peygamber (s.a.s.) hicretten itibaren on yıla yakın bir süre hep kurban (Udhiyye) kesmiştir. (Bkz: Tirmizi 20, K.El-Edahi 11,Hadis No: 1507)

Bu bayram adını Müslümanların Allah rızası için büyük baş veya küçükbaş hayvan kurban etmesinden alır. Kurban, Türkçeye Arapçadan geçmiş bir sözcüktür. Arapça ku-r-b kökünden türemiş olup, sözlükte "yaklaşmak" anlamına gelir.

Yurt içinde ve yurtdışındaki bütün soydaş ve din kardeşlerimizin Kurban Bayramını kutluyor, bayramın hepimize ve insanlık âlemine huzur ve barış içinde yaşama adına yeni imkanlar getirmesini Yüce Allahtan niyaz ediyorum.,

[email protected]

 

Editör: TE Bilisim