Yaşam + Çevre = Dünya


Sanayileşme, kentlerdeki nüfus yoğunlukları ve küreselleşme gibi tüm dünyayı kuşatan sorunlar gün geçtikçe artmakta. İnsanlık, hızla gelişen ve değişen dünyamızda, çevre sorunlarına duyarsızlaştıkça durumun daha da kötüleşeceği yadsınamaz bir gerçek. Bütün dünya ülkelerinin ortak sorunu haline gelen çevre kirliliği günümüzde sağlığı da tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Bu bağlamda bilinçlendirmeyi arttırmaya yönelik bir etkinlik olan Dünya Çevre Haftasının da önemi artmaktadır.   Başakşehir Belediyesi ve Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, işbirliğiyle düzenlenecek Dünya Çevre Haftası etkinlikleri, 3 Haziran Perşembe günü saat: 10’00-15’00 arasında Şamlar Mesire alanında gerçekleşecek olan programla kutlanıyor.


Çevre eğitim gezileri ve çevre şenliğiyle kutlanacak haftaya Mevlüt Uysal; ”İlçemizde çevreye olan duyarlılığın daha da artmasını sağlamak ve dikkatleri bu çok önemli konuya gereğince çekebilmek için Dünya Çevre Günü münasebetiyle geniş çaplı bir program düzenledik. Programımıza katılarak, çabalarımıza vereceğiniz desteğe şimdiden gönülden teşekkür ediyorum.” diyerek tüm halkı çevre gününe davet ediyor.
Etkinlik kapsamında; mangal partisi, tır tiyatrosu, resim ve ebru atölyesi, Hacivat-karagöz, çeşitli yarışmalar, sihirbaz ve kukla gösterileri, palyaço ve birçok oyun için oyuncakların dağıtılacağı şenlikli ve güzel bir gün Başakşehir’lileri bekliyor.
 
 

Editör: TE Bilisim