İstanbul Ticaret Odasın Meslek Komitenizde neden aday oldunuz ?
 
30 Yılldır hem mimarlık hem de müteahhitlik yapıyorum. Zaman zaman komitelerde yaptıkları işin dışında insanların olduğunu görüyorum.Ben Filli olarak işimin başındayım.
Bundan dolayı da meslektaşlarımın sorun ve sıkıntılarını ben ve benim gibi işin içinde olan arkadaşlar daha iyi bilirler. İstedimki kendi meslek komiteme sahip çıkayım.
Bundan dolayı da 9 Nisan 2018'de yapılacak olan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meslek Komitesi seçimlerinden Mimar ve Mühendislerin bulunduğu 29 nolu komitede aday olacağım dedi.
 
Uluocak bu komiteye üye olan ve oy kullanma haklarını yerine getiren meslektaşlarımın oylarını beklerim dedi
 
Son dönemlerde Fabrikaların Yerine AVM ve Residans yapılıyor neler söylemek istersiniz ?
 
Hükümetlerin öyle bir politika uygulamaları gerekir ki fabrika sahipleri yıllardır yaptıkları işi bırakmasınlar.
 
Fabrikatör bin bir zahmete katlanıp üretim yaptıktan sonra zarar ederse hiç bir şekilde onu o sektörde tutamazsınız.
 
Şu an İstanbul içinde bine yakın fabrika yerine ya AVM oldu yada residans.Çünkü Fabrika sahibi arsasına inşaat yaparsa daha kârlı çıkarsa neden fabrikada üretim yapsın ?
İş adamının gayesi daha çok para kazanmaktır. Ama hükümetler ülke idare ederlerken diğer bir çok konuda da kararlar almalı ve ülkenin neye ihtiyacı varsa halkı ona yönlendirmelidir.Bu na göre de poltikalar geliştirmeleri kaçınılmazdır.
 
Süleyman Uluocak ,Mimarım ve aynı zamanda inşaat da yapıyorum ama son 15 yılda yapılan inşaatlar ve verilen bir çok imarın sağlıklı olmadığını ifade etmek isterim dedi
TOKİ ,Emlak Konut ve KİPTAŞ için ne düşünüyorsunuz ?
Rahmetli Turgut Özal TOKİ'yi kurarken alt gelir grubuna mensup insanların çok düşük ödemelerle konut sahibi olmasını arzulamıştı ama bu kurumların amacında saptığını ifade eden Uluocak TOKİ, KİPTAŞ ve Emlak Konut'un kapanmasının İstanbul için hayırlı olduğunu söyledi.
Uluocak son yıllarda TOKİ'nin sosyal amaçlı konutlardan daha çok bugüne kadar imar'a açılmayan kamu yerlerini imara açarak en çok parayı verenin arsaları satın aldığı bir mantık ile iş yaptığı için İstanbul mahvedildi.
Bir mimar bir müteaahhit olarak bir an önce TOKİ,KİPTAŞ ve Emlak Konut'un elini İstanbul'un üstünde çekmesinin doğru olduğunu düşünüyorum dedi.
 
Zeytinburnu'nun etrafında verilen imarlar için ne düşünüyorsunuz ?
 
Size bir iki örnek vereyim içinde tarihi mekanların da olduğu Ağır Bakımın yerinde Büyük Yalı diye bir proje yapılıyor. 58 Bulvarın en üstünde baktığınız zaman çok kaba ve görüntüyü bozan bir beton yığını ortaya çıktı.
 
Oysa burası Zeytinburnu ilçesinin en nezih yeri idi. Yanı başında Et ve Balık Kurumu vardı. Biz oraya gidip et satın almak için kuyruğa girer taze ve güvenli et alırdık.
Et Balık Kurumunun yerinde de Yedi Mavi diye Zeytinburnu halkının denizi görmesini engelleyen bir beton yığını da bu proje ile oluşturuldu.
 
Oysa en doğrusu buranın imara açılmaması idi. Ama mademki açılacak idiyse de bu şekilde yüksek binalar ile değil mevcut yapıları rahatsız etmeden daha güzel bir mimari ile burası yapılabilirdi. Ama ne yazık ki her şeye rant gözü ile bakılıyor.
 
Çevre Şehircilik, Mahalle ve kent kültürü hiç bir yerde hesaba katılmaz oldu.
 
Bir mimar olarak Zeytinburnu ilçesine TOKİ ve KİPTAŞ tarafından yazık ediliyor.
 
Son olarak neler söylemek istersiniz peki ?
 
Öncelikle yaşadığımız mahalleye,ilçeye, ile ve ülkeye karşı her birimizin mesuliyetlerinin olduğunun bilincinde olmamız ve ona göre çalışmamız gerekir.
Ben elimden geldiği kadar bunu yapmaya gayret eden bir bireyim.
 
Okurlarınızdan ve takipçilerinizden de duyarlı olmalarını dilerim şeklinde konuşan Mimar Süleyman Uluocak İTO seçimlerinde meslektaşlarının desteklerini beklediğini ifade ederek bütün okur ve dinleyicilerimize saygılarını sundu.
 
Kaynak :İstanbul Times Haber Ajası(İTHA)
.
Editör: TE Bilisim