Bu çerçevede tesettür tek tip bir model oluşturmaktaydı. Artık tesettür, moda dünyasında büyük bir alanı kapsamaktadır. Özellikle ferace modelleri ile piyasaya çok hızlı giriş yapmıştır. Kapalı hanımların tercih edebilecekleri ürünlerin artması sağlanmıştır. Feraceler birçok renk ve desen seçeneği ile genç tesettürlü hanımların ilgi odağı haline gelmiştir.

Tesettür Tunik

Tesettür modasında çokça beğenilen bir diğer ürün ise tesettür tunik ürünüdür. Kapalı hanımların pantolon giymesine imkan sağlayan tunikler bir çok renk ve desen seçeneği ile hem klasik hemde spor tarzda kombin yapılabilmektedir. Spor tarzda tercih etmek isteyenler, geniş paça bir kot pantolon, üzerine daha canlı renklerde spor bir tunik, uygun şal seçimi ve spor ayakkabı ile ferah, rahat ve şık spor bir tarz ortaya çıkabilir. Klasik sevenler içinde, bilek paça kumaş pantolon, klasik sade renklerde bir tunik, babet ya da topuklu ayakkabı ve uygun bir eşarp seçimi ile klasik bir estetik duruş sergilenebilir.

Tesettür Tulum

Tesettür modasında adından sıklıkla söz ettiren bir başka ürün ise tesettür tulum modelleridir. Tulum özellikle genç hanımlar tarafından fazlasıyla tercih edilen bir üründür. Askılı modelleri ile şık bir hava katan tulum modelleri, orta yaş hanımlarında gündelik yaşamda ve iş dünyasında tercih ettiği bir modeldir. Genellikle şal ile kombin yapılan tesettür tulum modellerinde koyu yeşil, bordo, siyah ve kırmızı en çok seçilen renklerdir.

Tesettür Abiye

Tesettür modasının şüphesiz lider konumunda olan modeli tesettür abiye modelidir. Genç hanımların kına gecesi, düğün, balo, mezuniyet gibi özel gün ve gecelerde adete kalıcı olmasın sağlayan tesettür abiye modelleri tesettürlü hanımların her zaman ilgiyle baktığı bir ürün olmuştur. Nakış işlemeli, sade, balık abiye gibi bir çok renk ve model barındıran abiye modelleri, hoş bir görünümün tek adresi olmaktadır. Özellikle yavru ağzı renginin modelleri herkes tarafından beğenilmektedir. Ten ve renk uyum içerisinde olduğunda hem abiye hem de kişi kendini tam olarak sergileyebilecektir.

Editör: TE Bilisim