Esenler Belediyesi Kemer Spor Tesisleri’ndeki okula, 07-14 yaş grubunda bin 750 çocuk katılıyor.

Okulların tatile girmesi ile birlikte çocukların sosyalleşmesi adına çeşitli spor etkinlikleri ile tanıştırılarak kaynaştırılması ve onlara sporu sevdirerek sağlıklı hayat için gerekliliğinin benimsetilmesi ve uygulanması amacıyla düzenlenen Esenler Belediyesi Yaz Spor Okulu eğitimlerine başladı.

Yaz Spor Okulu’nun başlaması münasebetiyle düzenlenen törende konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, geçen yıl Yaz Spor Okulu’nda 700 öğrencinin eğitim gördüğünü hatırlatarak, “Bu sene bin 750 çocuğumuz eğitim görecek. 10 ayrı dalda eğitim veren bu okulumuzdaki eğitim karşılığında hiçbir ücret talep etmiyoruz. Yine çocuklarımızı buraya taşıyan servisler de ücretsiz” dedi.
Esenlerli 100 izci grubu öğrencisinin de şu anda Kütahya’da İzci Kampı’nda olduğunu kaydeden Göksu, “Bizim görevimiz, sizin en iyi şekilde yaşayabileceği bir Esenler’i inşa etmektir. Bütün gayret ve amacımız, yarınımız çocuklarımızın daha iyi yetişmesi ve geleceğe güvenle bakmasıdır” diye konuştu.

Kişilik Testi’ne tabi tutacağız

Esenler Belediyesi Yaz Spor Okulu’nda eğitim gören öğrencilerin daha bilinçli spor yapmaları için her birinin kişilik testine tabi tutulacağını belirten Göksu bu konuda şunları söyledi: “Bir üniversitemizle anlaşmak üzereyiz. Burada yapacağımız bilimsel ölçümlerle çocuklarımızın hangi spora kabiliyetinin olduğunu belirleyeceğiz ve bununla ilgili bir karne vereceğiz. Bu test bize (bu çocuk futbolcu olmaya elverişlidir veya güreşçi olsa daha başarılı olabilir) gibi sonuçlar verecek. Böylece bundan sonra veli kolundan tuttuğu çocuğunu (Ben futbolcu olsun, voleybolcu olsun istiyorum) demeyecek. Çocuğunda hangi yetenek ve kabiliyet varsa bu spor okulunda ona yönlendirilecek. Ve çocuk daha başarılı olacak. Bu Kişilik Testi, hayatları boyunca çocuklarımıza rehberlik yapacak”.

Okul birincilerine müjde!

Esenler’in çok genç bir nüfusa sahip olduğunun altını çizen M. Tevfik Göksu, “Esenler’in geleceğini inşa edecek çocuklarımızın daha iyi eğitim almaları için elimizden geleni yapıyoruz. Bildiğiniz gibi devlet, çocuklarımızın kitaplarını veriyor. Geçen sene olduğu gibi bu sene de belediye olarak biz de defterlerini vereceğiz. Ayrıca önümüzdeki sene tüm okul birincilerimizin eğitim masraflarını karşılayacağız” diyerek başarılı öğrencilere müjde verdi.

Daha sonra sporcu öğrencilerin spor malzemeleri kendilerine dağıtıldı. Esenler Belediyesi Yaz Spor Okulu, 6 Ağustos 2010 Cuma günü sona erecek eğitim boyunca öğrencilere; masa tenisi, futbol, basketbol, voleybol, tekwando, yüzme, badminton, eğitsel kol, izcilik ve güreş olmak üzere 10 ayrı branşta bu sporlara ait teknik ve taktik bilgiler verilecek.

Editör: TE Bilisim