Sokak hayvanları için Türkiye’de ilk olacak proje Kartal’da hayata geçiyor.
Kartal Belediyesi'nce oluşturulan, "Kartal Sokak Hayvanları Platformu" sokak hayvanlarının hızla rehabilite edileceği; sokakta hayatını idame ettiremeyecek sakat, yaşlı ve yavru hayvanların barınacağı; hasta ve yaralı olan hayvanların da tedavilerinin yapılacağı entegre bir rehabilitasyon merkezi ve bakım evi yapılmasını planlıyor.
 
Çalışmalar kapsamında ayrıca; sokak hayvanları sorununa duyarlılığı arttırmak için çeşitli kesimlerde eğitim çalışmalarının yapılması, hayvanların sokaklarda bakımına ve beslenmelerine yardımcı olacak insanları bir araya getirmek amacıyla gönüllü platformunun oluşturulması, Kartal Belediyesinin mevcut imkanlarının en iyi şekilde değerlendirilmesi ve varsa aksaklıkların giderilmesi hedefleniyor.
 
Kartal Belediyesi çalışanları, gönüllüler ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) sokak hayvanlarını korumak amacıyla uzun zamandır sürdürdükleri çalışmalarını 9 Mayıs 2010’ da imzalanacak bir protokolle Kartallılara duyuruyor.
 
Kartal Ekolojik Pazar Çadırında saat 15:00’da Kartal Belediye Başkanı Op.Dr.Altınok Öz ve HAYTAP  Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ahmet Şenpolat’ın imzalayacağı protokol töreni daha sonra yapılacak etkinliklerle devam edecek.
 
Aylin Arasıl’ın sunacağı etkinliklerde Yonca Karagülle bale ve dans gösterisinin yanı sıra Zeynep  Hekimoğlu ve köpeği Fanta izleyenlere görsel bir şölen sunacak. Kartal Belediyesi Çocuk Korosu’nun performanslarını sergileyeceği programda ayrıca komik hayvan filmleri gösterimi de yer alacak. Etkinlik, Nazlı’nın vereceği mini konser ile sona erecek.  
Editör: TE Bilisim