Coşku içinde geçen pilav şenliğinde binlerce Darendeli bir araya geldi.

İstanbul Times Haber Merkezi

Türk Halk Müziği sanatçısı Ahmet Satılmış’ın  birbirinden güzel Türküleriyle renk kattığı pilav şenliğine AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, Darende Belediye Başkanı Dr.Süleyman Eser, Başkan Yardımcısı Durmuş Doğan,Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, Darende Eski Belediye Başkanı İsa Özkan, Midider Dernek Başkanı Mehmet Ayhan, Dernek üyeleri ve Mahalle muhtarlarının yanı sıra İstanbul’dan gelen bir çok Davetli katıldı.

 

ÖNÜMÜZDEKİ YIL ON BİN KİŞİ KATILACAK


Şenlikte açılış konuşmasını yapan MİDİDER Başkanı  Mehmet Ayhan, “Bu yıl altıncısını düzenlediğimiz Pilav şenliğine  hemşehrilerimiz yoğun ilgi gösterdi. Geleneksel hale getirdiğimiz bu etkinliğimizde her sene farklı faaliyetlerde bulunuyoruz. Bu sene Sünnet şöleninde düzenledik.  Derneğimizin desteği devem ettiği sürece her yıl daha geniş kapsamlı bir organize yapacağız. Yıkılhanın soğuk suyu temiz havası ile siz değerli hemşerilerimizi buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. Biz bu organizeyi İş adamlarımızın katkısı ile yapıyoruz ve şu anda burada beş bin kişi var.  İnşallah önümüzdeki yıllarda bunu on binlere çıkaracağız. Bu tür organizasyonlar insanların dostluğunu kardeşliğini, birliğinin ve dirliğinin pekişmesine vesile olan güzel organizasyonlardır. Bu organizasyonlar sayesinde unutulan dostluklar yeniden hatırlanacak ve pekişecektir." dedi. 

 

İNŞALLAH BU MUHABBETİNİZ DAİM OLUR


MİDİDER Başkanı  Mehmet Ayhan’dan sonra mikrofona davet edilen Ak Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan ise yaptığı konuşmada, “buraya gelirken dağların arasında ucu bucağı görünmeyen bu tepelerin arasında gelen birisi şüpheyle bakabilir, ama görülüyor`ki,  Darende ve çevre köyleri bu organizeyi geleneksel hale getirmişler ve böylesine güzel bir ortamda binlerce vatandaşımız bir araya gelmiş,  İnşallah bu muhabbetiniz daim olur” dedi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

Editör: TE Bilisim