BEYLİKDÜZÜ’NDE EKMEK AMBALAJDA SUNULACAK


Beylikdüzü’nde yapılan çalışmalar sonucunda temel besin maddesi ekmek bundan sonra tüketiciye ambalaj içerisinde sunulacak.


Beylikdüzü Belediyesi’nin İstanbul Fırıncılar Esnaf  Odası ve Beylikdüzü  Fırıncılar Esnaf Odası ile sürdürülen çalışmalar sonuç verdi. Beylikdüzü Belediye Meclisi’nin 2010/106 sayılı meclis kararı gereği; bundan sonra Beylikdüzü’nde satışa sunulan her ekmek ambalajda olacak. Ekmekte ambalaj döneminin başlaması sebebiyle, zabıta ekipleri ekmek satışı yapan işletmelere yönelik denetimlerde bulundu.


Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun,  ekmeğin standardına uygun yapılması gerektiğini belirterek; sosyal sorumluluk projesi kapsamında halk sağlığını tehlikeye atan, açık ekmeğin ambalaja alınması konusunda çalışma başlattık. Gıda güvenliği, sağlıklı üretim, hijyen ve Beylikdüzü’nde üretilecek ekmeğin standartlaştırılması bir marka değeri taşıyan modern ilçemiz için bence geç bile kalınmış bir çalışma.

Halkımızın sağlığı bizim için her şeyden çok önemli ” diye konuştu. Zabıta Müdürü Bayram Turhan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bölgede bayi, bakkal ve büfelerde satılan ekmekler, mutlaka Türk Gıda Kodeksi’ne uygun, ambalajlı ve etiketli olarak tüketilecektir. Uyarılarımıza uymayan işletmeler hakkında Belediye Emir Ve Yasaklarına Uymadığı gerekçesiyle yasal işlem başlatılacaktır” şeklinde konuştu. 

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 

Editör: TE Bilisim