Türk Halkının Sağlığı Bu Kadar Ucuz Mu ?

Ruslar'da Bezelye satıp milyarlarca dolar para kazanıyorlar.Rus yetkililer bu ticareti yaparken kendi halkı zehirlenmesin diye,İnsan Sağlığı için zararlı olan Metil Bromid’i kendi limanlarında kullanmıyorlar.

Halklarının sağlığı ile oynamak istemiyorlar.

İstanbul Times  Haber Merkezi 

Bunun için insan hayatının öneminin olmadığını düşündükleri Türkiyenin limanlarını kullanıyorlar. Türkiye'nin limanlarını kullanarak binlerce ton ürünü ilaçlıyorlar. Bu ilaçlama yapılırken insanımız zehirleniyor.

Metil Bromid denen ilaç; Rusya,Ukrayna ve daha bir çok ülkede insan sağlığına zararlı olduğu için kullanımı yıllardan beri yasak. Ancak bu ilaç Türkiye 'nin limanları kullanılarak yapılıyor.Ruslar para kazansın, Hintliler temiz ve sağlıklı ürün alsın diye halkımızın sağlığı ile oynanıyor.Bu ilaçlar kaç yıldan beri kullanılıyor.Kaç ton zehirli gaz bizim atmosfere yayıldı.Bu limanlarda bu işemler yapılırken yetkililer neredeydi. Halkımız zehirleniyor.

İlancın; dökme şeklinde gemilere yüklenen milyonlarca ton ürünün sağlıklı bir şekilde Rusyadan Hindistan'a gitmesi için kullanıldığı belirtiliyor. Ruslar ,Hintliler ve diğer milletlerin sağlığı Türk Millettinden dahamı kıymetli. Zeytinburnu ilçesinde bulunan ZEYPORT ve AMBARLI da bulunan Limanlarda kullanılan bu zararlı ilaç halkımızı zehirlemekten başka ne işe yarıyor. Ruslar ürünlerini satıp para kazandıkları halde neden kendi limanlarında ilaçlama yapmıyor.

Hiç bir kârı olmayan ÜLKEMİZ Türk limanlarında bu ilaçlama işlemine neden izin veriyor.Bu yapılan ilaçlama işlemi yasal mı yapılıyor.Tarım BAKANIMIZ YANILTILIYORMU BU OLAYLARDAN bilgisi varmı.? Türk halkının sağlığı, Rus halkının sağlığı kadar değerli değil mi.

Metil Bromid İlacı'nın İnsanlara ve Sıcak Kanlılara Etkisi

Bu ilacın insan ve memelilere etkisi gaza maruz kalma süresine göre değişir.

Hemen ölüm yaratmayan yoğunlukları , insanlarda sinirlilik meydana getirir.

Yüksek yoğunlukları ise, burun ve akciğer yolu ile dolaşım sistemine geçer ve sonuçta ölüme kadar gidebilir.

Zehirli gazın belirtileri maruz kalınan yoğunluk ve süreye göre 30 dakika ile 48 saat içerisinde görülür.

Sıvı veya gaz halinin insan cildine temas etmesi ile lokal ciddi kabarcıklar oluşur.

Kanser Bu Yüzden mi  Artı Acaba ?

İnsan Sağlığına zararlı olmayan ilaçlama işlemi bile limanda yapılmaz. Açık denizde gümrük müdürlüğünün belirlediği mesafe de deniz içinde yapılır. Ancak bunu takan yok.

İnsan sağlığı için sakıncalı olmayan ilaçlamalar bile açık denizde yapılırken .Bu gemiler limana yanaştırılıp ilaçlanıyor.Bunun için gemilere yanaşma iznini kim veriyor. İlaçlama yapıldıktan 24 saat sonra gemi ambar kapakları maskeli kişler tarafından açılıp havalandırılıyor.Bu sırada zehirli gazın hepsi atmosfere yayılıyor.Türk limanlarında halkın sağlığı hiç düşünülmeden yapılan bu ilaçlamalar yetkililer tarafından incelenirse tehlikenin boyutu görülecektir.Yetkilileri göreve çağırıyoruz.Halkın sağlığı ile oynayanlar hesabını versin.

Nerede,Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı,Nerede Çevre ve şehircilik Bakanlığı ,Nerede Sağlık bakanlığı dedirtecek ciddi bir durum yaşanıyor...

Bu ilacın en önemli belirtisi insanlarda sinirliliği meydana getirmesidir. Halkımızın çok sinirli olması,en ufak bir tartışmada silahlarına sarılıp birbrlerini öldürmesinde acaba bu ilacın etkisi var mı ?

Bu gaz zararlı değil ve yasaklanmamışsa neden milyonlarca ton Bezelye ve Nohut ihracatı yapan Rusya bunu kendi limanlarında değil de Türk limanlarında yapıyor ?

Diğer bir soruda bu ürünü ithal eden Hindistan neden bu işlemi kendi gümrük limanlarında yapmıyor ? Rusların ve Hintilerin ki can da Türk halkının ki can değil mi ?

El alemenin şirketleri milyonlarca ton gıda işi yapıp para kazansın Türk Halkı zehirlensin öylemi ?

Haber ihbar hattımıza gelen ve limanlarda yaptığımz çalışma sonucu elde ettiğimiz bilgiler ışığında bazı firmaların isimlerine ulaşttık.SUDRUGESTVO Turkey Tarım A.Ş .nin yaklaşık 3.000.000.000 bin ton dökme bezelye için işlem yaptığı. Bu ilaçlama işleminin büyüklüğü göz önünde bulundurulduğunda kullanılan ilaç miktarını siz düşünün.Ticaretin büyüklüğüne karşın Türk limanlarında halkımızın zahirli ilaçlara maruz kalması bedeli olarak ne ödeniyor.Halkımızın zehirlenmesi dişında ülkemizin tek kuruşluk bir menfaati varmı. İnsan Sağlığı ve Can güvenliğinin hiçe sayılması karşısında hayrete düşmemek elde değil.

Diğer bir belgede ise AGROCORP INTERNATIONAL PTE LTD. isimli Singapur Orjinli firma ise yine Rusya dan aldığı yaklaşık 1.000.000.00 ton Bezelye için çıkış gümrüğü olarak Zeytinburnu gümrüğünü göstermiş.Bu ürünün ilaçlanma işlemi de ZEYTİNBURNU ZEYPORT limanında yapılmıştır.

ETG COMMODITIES INC firması ise yaklaşık 1.700.000.000 ton Nohut için bu işlemin yapılmasını istiyor. Canada'da yerleşik firma adına yaoan aracı firma İstanbul Kadıköy'de yerleşik...

ALLEGROW S.A. isimli firma'da yaklaşık 3.000.00.Ton Bezelye için aynı işlemi yapıyor. Bunun da çıkış gümrüğü Ambarlı olarak görülüyor.

GREEN ENERGY COM ve AGROZONE,Firmaları başta olmak çok sayıda firma Metil Bromide ilacı kullanmak için Türk limanlarını rahatlıkla kullanıyorlar. Bu limanlarda kaç gemi ilaçlandı?. Kim ilaçladı?.

Tarım Bakanlığı Basın Müşavirliği Sorularımıza cevap vermedi...

Gelen ihbarların doğruluk derecesinden emin olmak adına İstanbul Zirai Karantina Müdürlüğünü arayıp ,Metil Bromide ilacının Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere, Rusya,Hindistan ve dünyada bir çok ülkede yasak olduğunu belirttik. Böyle olduğunu bildiğiniz halde neden siz Türk halkının sağlığını tehlikeye atan bu ilacın kullanılmasına izin veriyorsunuz diye sorduk .

Aradan geçen 2 haftalık süreye rağmen dönüş yapılmadı. Atalarımızın sükut ikrardan gelir,sözüne binaen,Cevap vermediğinize göre ; İstanbul Zirai Karantina Müdürlüğü olarak halkımızı zehirlediğinizi kabul mü ediyorsunuz. Yaptığınız bu işlemde Sayın Bakanın haberi varmı.Kendiside iyi bir Hekim olan çalışkanlığı ile göz dolduran bakanımız’a bu konuyla ilgili bilgi verdinizmi.Tarım bakanından bilgimi saklıyorsunuz.

Yetkililere Soruyoruz Halkımızın sağlığı bu kadar mı ucuz ?

Halk sağlığı için ciddi zararlaları olduğu ifade edilen Metil Bromide ilacı bir çok ülkede yasaklanmışken neden Türkiye'de yasak değil ?

Ruslar satıyor,Hintliler alıyor. İnsan sağlığı için tehlikeli olduğu söylenen ilaç ile işlem Türk Gümürklerinde yapılıyor bizim halkımızın Ruslar ve Hintliler kadar değeri yok mu ?

Tarım Bakanlığı,Sağlık Bakanlığı,Çevre Bakanlığı bu konuda bir açıklama yapmayı düşünür mü ?

Zeytinburnu,Bakırköy,Avcılar ve Büyükçekmece sakinlerinden limanlara yakın ikamet edenler üzerinde bir çalışma yapılıp bu ilacın yan etkilerine maruz kalıp kalmadıkları araştırılacak mı ?

ZEYPORT,AMBARLI Limanlarında her yıl kaç tane gemide Metil Bromide ile ilaçlama yapılıyor ?

Metil Bromide ilacı ile gemileri ilaçlayan İstanbul Zira Karantina'da çalışan herhangi bir yetkili Zeyport'un karşısında ailesinin ikamet etmesini ister mi ?

Bu ilacın sinirlilik hali oluşturduğu, Çocuk ölümlerini tetiklediği, kısırlık, astım ve kanser’e sebep olduğu iddiaları var.Bu iddialar doğru mu ?

Metil Bromide ilacının ismini İnternet'e yazdığınız zaman halk sağlığı için zaten karşınıza yan etkileri hemen çıkıyor.

İNTERNETTE YAPTIĞIMIZ ARAŞTIRMADA bu ilacın ZİRAİ KARANTİNA MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN İZNE bağlı olarak kullanılması ve kullandırılması gerektiği belirtiliyor.

İstanbul Times Yayın Grubu olarak her zaman halkımızın yararına olan haberleri sayalarımıza taşıdık. Bundan sonra da bunu aynen devam ettireceğiz.Halkımızın sağlığı her şeyden önemlidir.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

Editör: TE Bilisim