Akşama Doğru canlı bir program oldu 

Songül Korkmaz'ın Malatya Vuslat TV'nin İstanbul stüdyosunda hazırlayıp sunduğuı Akşama doğru Programının canlı yayın konukları Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner ve sanatçı Canbay'dı

Songül Korkmaz'ın Malatya Kitabını neden ve nasıl yazdınız sorusuna Hüseyin Çetiner şöyle cevap verdi.

1990 dan önce rahmetli Ahmet Şentürk'ün kitabı yayında idi. Şentürk'ün Rahmetli olması ile o zaman çevremizi tanıyalım ünitesi okul kitaplarında olduğu için Malatya kitabı  kaynak eser olarak okunuyordu. Bizim Malatya da kitabevimiz var. Talebeler sık sık gelip Malatya kitabı varmı diye sordukları için bu ihtiyacı girdemenin gerekli olduğuna inandım ve Malatya kitabını yazdım.İlk baskısı 1993 de yayınlandı şu an 4.baskısı satışta.1993 den günüze geçen  21 yıllık sürede en az yüz bin tane talebe bu kitaptan kaynak eser olarak yararlanmıştır.

Bir buçuk saatlik canlı yayında sanatçı Cabay ve gazeteci yazar Hüseyin Çetiner için süreyi çok adil kullanan program suncusu Songül Korkmaz canlı yayında iyi bir performans sergiledi

Peki gazeteciliğe nasıl başladınız ?

Zaten kendi gazetemizi çıkarmaya başlamadan önce 1989 dan 2008' e kadar bir çok dergi ve gazetede yazılarım yayınlandı. Malatya'nın Sesi dergisinde hem köşe yazarlığı yaptım hem de yayın kurulu üyeliği. Aynı zamanda 1983 de Malatya da kitap kırtasiye mağazası ilettiğim için yayıncılık sektörü ile iç içe büyüdüm. 6 Şubat 2008 de İstanbul Times Gazetesi ilk sayısı ile İstanbul halkı ile buluştuğu an içimde çok farklı duygular geçti. Yayıncılık ve yazarlık bir tutkudur. Bir kez yazmaya ve faydalı olmaya başladığınız an artık o duyguyu bırakmanız mümkün değil.Şu an ÇETİNER MEDIA GROUP bünyesinde;

İstanbul Times Gazetesi
www.istanbultimes.com.tr

Zeytinburnu Times Gazetesi 
www.zeytinburnutimes.com

Başakşehir Times Gazetesi 
www.basaksehirtimes.com 

www.insaatemlakdunyasi.com 

www.istanbultimes.tv 

İstanbul Times Haber Ajanası (İTHA) hizmet veriyor.

Bu mecralarımızın facebook ve diğer sosyal medya hesaplarında onbinlerce takipçimizin olması ayrı bir avantaj olarak görülmelidir.  

Malatya ile bağınız nasıl kimleriniz Malatya da var ?

Malatya ile bağımız gayet iyi. Annem babam ve ailemin önemli bir kısmı Malatya'da yaşıyor. Zaten tarafımdan yazılan Malatya kitabımı okuyan yüzbinlerce öğrencimin olduğunu düşünürseniz her gün mutlaka birkaçı ile değişik ortamlarda karşılaşıyoruz. Doğduğum ve büyüdüğüm yeri unutmam mümkün değil. Her gün Mutlaka Malatyada ki bir yakınım ile telefon konuşması yapıyorum.

Malatya siyaseti ile alakalı ne düşünüyorsunuz ?

Bildiğiniz gibi Malatya halkı her seçimde Ak Parti hükümetine her seçimde % 65 den aşağı olmamak üzere destek veriyor.Cumhuriyet tarihinde iki başbakan ve iki cumhurbaşkanı çıkaran bir vilayet olması nedeni ile Malatya'nın vekil sayısı olan 7 den 6'sını alan  Ak Parti'n in 12 yılda bir Malatya'lı vekili bakan yapmaması Malatya halkı tarafından yüksek sesle seslendirilmelidir artık. Öznur Çalık'ın Kadin Aile ve Sosyal Politikalar bakanı olması çok güzel olurdu diye düşünüyorum diyen Çetiner Özal'dan sonra Malatya daki siyasi dağınıklık beni üzüyor dedi.

Program sunucusu Songül Korkmaz'ın sorduğu tüm sorlara samimi ve içten cevaplar veren gazeteci yazar Hüseyin Çetiner'in katıldığı program Malatyalılar tarafından ilgi ile izlendiği bir çok kişi tarafından ifade edildi.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)



Editör: TE Bilisim