MARMAREDER (Marmara Bölgesi Mardinliler Derneği) tarafından düzenlenen toplantının bu ayki konuğu AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk oldu. Yenibosna’daki Midmar Otel’de düzenlenen toplantıda yaklaşık 90 dakika davetlilere hitap eden Külünk, konuşmasının büyük bölümünü Türkiye’nin üzerine planlanan oyunlara ayırdı. Külünk, yarım asırlık arkadaşı olan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de 2019’daki seçimlere hazırlık yaptığını öne sürdü. Külünk, “Hem Abdullah Bey’in hem Bülent Arınç’ın, Davutoğlu’nun koşulsuz biçimde cumhurbaşkanımız gittiği her yerde sağında ve solunda olmalarını istemek benim hakkım. Ancak ne hikmetse bu abilerimizin, arkadaşlarımızın, dostlarımızın sayın cumhurbaşkanımızın yanında görmek yerine hep sayın cumhurbaşkanımıza operasyon çekenlerin ‘güçlendirici ve canlandırıcı’ çalışmalarına şahit oldum. Bunu kabul etmem mümkün değil” dedi.

İstanbul Times Haber Merkezi /Müslüm Aktürk

Toplantının sunumunu yapan MARMARADER Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Rıdvan Arslan, derneklerinin ‘Mardin ve STK’ denilince İstanbul’da akla ilk gelen hayırsever iş adamı Fuat Bodur başkanlığında Şubat 2017 tarihinde kurulduğunu söyledi. 12 yıldan fazla, kardeş dernekleri olan Mardinliler Derneği’nin başkanlığını yapan Fuat Bodur’un İstanbul’daki Mardinli yol arkadaşları İle birlikte Marmara Bölgesi’ndeki tüm Mardinlilere ulaşmak için çıktıkları bu yolda, Mardinlilere “vatan” sevgisini aşılamak ve ülkemizin geçtiği bu zor günlerde milletimizi bilinçlendirmek adına bir çok etkinlik yaptığını ve yapmaya da devam ettiğini hatırlatan Arslan, geleneksel hale getirdikleri “Ayın Konuğu” programına bu ay AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ü davet ettiklerini belirtti.

MESELE VATAN İSE…

MARMARADER Başkanı A. Fuat Bodur ise, açılış konuşmasında, “Mesele vatan ise gerisi teferruattır” şiarı ile hareket ettiklerini ve 15 Temmuz’daki hain darbe girişimine karşı tüm Mardinlileri meydanlarda topladıklarını anlattı. Bodur, Cuma akşamı ve havanın yağmurlu olmasına rağmen kendilerini yalnız bırakmayan davetlilere teşekkür etti.

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu da konuşmasında, Türkiye’nin geçtiği sürece çok dikkat edilmesi gerektiğini Mardinlilerin bu konuda devletin yanında olan tutumlarını her zaman gördüklerini söyledi. Başkan Develioğlu, etkinliğin sonunda programa katılan misafirlere lale soğanı hediye etti.

MAZLUMLARIN UMUDU

Programın konuğu Metin Külünk ise, Türkiye’nin tüm dünyada mazlumların umudu olduğunu söyledi. ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesinin akabinde, İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem başkanı olan Türkiye’nin, tüm İslam ülkelerini olağanüstü bir çağrı İle İstanbul’da bir araya getirerek Doğu Kudüs’ü Filistin’in başkenti ilan ettiğini hatırlatan Külünk, hemen akabinde ise BM’i toplayarak ABD’nin kararına karşı 128 ülkenin desteğini alıp Trump’ın kararının “yok hükmündü” olduğunu tüm dünyaya deklare ettiğini söyledi.

Uluslararası işlerde güvenin menfaatlere bağlı olduğunu belirten Külünk, Türkiye’nin menfaati icabı yüzünü Rusya’ya, Çin’e döndüğü için küresel güçlerin saldırısına uğradığını kaydetti. Külünk, şöyle devam etti:

“Uluslararası ilişkilerde güven yoktur. Herkesin kendi menfaatleri vardır. Türkiye’nin çıkarları neyi emrediyorsa sayın cumhurbaşkanımızın izlediği küresel strateji de bu eksende yani Türkiye’nin çıkarlarını merkeze koyarak yapılıyor. Türkiye’yi batıcı politikalarla şekillendirenler bunu hazmedemiyor. Türkiye’nin denkleme Rusya’yı, Çini dahil etmesini, İslam dünyasını dahil etmesini içselleştiremiyorlar. Batının ileri karakolu olarak düşünülen Türkiye var onlar için. Temel problemde budur zaten. Erbakan hocanın tasfiyesi, Türkeş’in tasfiyesi, Muhsin abinin tasfiyesi, Özal’ın tasfiyesi, Menderes’in tavsiyesi ve Sayın Erdoğan’ın tasfiye edilme çabasının gerekçesi meseleye Türkiye üzerinden baktıkları içindir.”

Necmettin Erbakan’dan ‘ümmet kavramını’, Türk dünyasını da Türkeş’ten öğrendiklerini belirten Metin Külünk, ikinci dünya savaşından sonra İsmet Paşa’nın ‘bu topraklardan başka Türk yoktur’ diyerek sınırı geçen Türklerin Stalin’in askerlerine teslim edilip katledildiğini söyledi. 15 Temmuz’da Türkiye’nin yanı sıra Rusya’nın da korunduğunu savunan Metin Külünk, çünkü bu dalganın etaplarından birisinin de Rusya olduğunu öne sürdü.

ABDULLAH GÜL’Ü ELEŞTİRDİ

İstanbul Milletvekili Külünk, iç siyasete değindiği konuşmasının bölümünde ise 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü eleştirdi. Abdullah Gül’ün çocukluk arkadaşı olduğunu hatırlatan Metin Külünk şunları söyledi:

“En nihayetinde Sayın Gül, benim evimde ismi 1969’dan itibaren konuşulan bir isim. Gençlik yıllarında da sevdiğim ve saydığım birisidir. Sayın Arınç da 1977’den bu yana sevdiğimiz bir abimiz. Hem Abdullah Bey’in hem Bülent Arınç’ın, yanına Davutoğlu’nu da koyabilirsiniz, bu isimlerin koşulsuz biçimde Cumhurbaşkanımız gittiği her yerde sağında ve solunda olmalarını istemek benim hakkım. Ancak ne hikmetse beş yıllık süreçte bu abilerimizin, arkadaşlarımızın, dostlarımızın sayın cumhurbaşkanımızın yanında görmek yerine hep sayın cumhurbaşkanımıza operasyon çekenlerin güçlendirici ve canlandırıcı çalışmalarına şahit oldum. Bunu kabul etmem mümkün değil. Abdullah Bey ve Bülent Arınç, sayın cumhurbaşkanımıza telefon kadar yakınlar. KHK’nın ilgili maddesinin çıkarılacağını bilecek kadar da akıllılar. Biz bu düzenlemenin 11 ay önce yapılmasını söyledik. Bizatihi kendim söyledim. ‘Burada ciddi tehlike var, yarın burada çok ciddi problemler çıkar, bu çocukların hukuken korunması’ lazım dedim. Sayın Gül, Sayın Arınç bu maddenin ne manaya geldiğini bilecek kadar akıllılar. Ama ne hikmetse bu madde ile söyledikleri bütün sözlerin Can Dündar’ın söyledikleriyle, HDP’nin söyledikleriyle, CHP’nin söyledikleriyle, FETÖ’nün kurmay kadrosunun söyledikleriyle aynı. Kusura bakmayın buna da eyvallah etmemizi kimse beklemesin. Gönül ister ki, partimin kurucusu ve mücadelemizde 50 yıllık ağabey dediğimiz insanların şu anda (Recep Tayyip Erdoğan’sız bir AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan’sız bir Türkiye isteyenlerin peşindeler. Kırıp, incitmek istemem ama açıklamasıyla Sayın Gül, (2019’da ben varım) diyor. Kraliçenin has evladı, zaten madalya almış.”

ÇAPA BİLİM KOLEJİ’NE PLAKET

Konuşmalardan sonra söz konusu etkinliğin otelinde yapılmasına imkan veren Sabahattin Fidan’a teşekkür plaketi verildi. Metin Külünk’e Mardin tablosunun taktim edildiği toplantıda Özel Çapa Bilim Koleji de başarılı eğitimden dolayı plaketle ödüllendirildi. İstanbul’da 4, Ankara’da da 2 okulu bünyesinde bulunduran Çapa Bilim Eğitim Kurumlarının Kurucusu Maksut Konyar adına plaketi oğlu ve Çapa Bilim Kolejleri’nin Hukuk Koordinatörü Av. Erşan Konyar, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ten aldı. Eğitimin önemine değinen Külünk, üstün başarılarından ve ülke eğitimine sağladığı katkılardan dolayı Çapa Bilim Kolejleri Kurucusu Maksut Konyar’ı tebrik etti.

Toplantı öncesi davetlilere sıra gecelerinin ünlü çiğköftecisi Hıdır usta’nın yoğurduğu çiğköfte ve Mardin’e has yemeği sembusek ikram edildi.

Editör: TE Bilisim