10 GÜN ÖNCE TELEFONDA GÖRÜŞTÜLER

Gül, 28 Ağustos’ta görevini Erdoğan’a devrettikten sonra İstanbul’a göiderek, Tarabya Köşkü’ne yerleşti. Gül, İstanbul’da ikamet edeceği evi hazır hale gelene kadar Tarabya Köşkü’nde kalacak.

Milliyet.com.tr’ye ulaşan bilgilere göre; Erdoğan, bayramdan yaklaşık 10 gün önce Abdullah Gül ile telefonla görüştü. Bu görüşme sırasında Erdoğan, Gül’e,  mealen “Abdullah Beay, müsait isen bayramda ziyarete geleceğim “ dedi.

FORS AÇILMADI KRAVAT TAKILMADI

Erdoğan, Kurban Bayramı’nın ilk günü saat 16.30 sıralarında Tarabya Köşkü’ne geldi. Erdoğan ile Gül’ün görüşmesi, yaklaşık bir saat 45 dakika sürdü. Türk devlet kültürünü ve simgelerini bilenler için bu görüşmede anlam içeren bazı mesajlar vardı.
Gül’ün kaldığı Tarabya Köşkü, Cumhurbaşkanlığı yerleşkeleri içinde yer alıyor. Cumhurbaşkanlığı Forsu ile ilgili tanım şöyle:
“Cumhurbaşkanlığı forsu, belirtilen ölçülere uygun olarak yapılır. Forsun sol üst köşesinde yer alan güneş ve yıldızlar sarı renktedir. Cumhurbaşkanının ikametgâhında, ziyareti süresince bulunduğu yerde, bayrak direğine çekilir, gece gündüz çekili kalır, makam odasında çalışma masasının sol gerisine konur, içinde bulunduğu arabanın sol önünde, tepesinde ay yıldız bulunan kromajlı direğe çekilir.”
 
Erdoğan ile Gül’ün görüşmesi, Cumhurbaşkanlığı yerleşkelerinden biri olan Tarabya Köşkü’nde yapıldı. Eğer bu görüşme resmi tarzda yapılsaydı Erdoğan’ın sol arka gerisinde fors olacaktı. Ancak bu görüşmede forsa yer verilmedi. Ayrıca Erdoğan ve Gül, kravat da takmadı. Böylece bu görüşmenin özel bir görüşme olduğu, iki siyasi kader arkadaşı arasındaki dostluğun sürdüğü mesajı verildi. Samimi  havadaki görüşmede, çay eşliğinde tatlı ve börek yendi.
Erdoğan’dan sonra Gül’ü ziyaret eden diğer isim Başbakan Ahmet Davutoğlu oldu. Saat 21.00 sıralarındaki bu görüşme de, kravatların takılmadığı bir havada geçti. Bayramın birinci günü, 11. Cumhurbaşkanı Gül’ü, İstanbul Valisi Vasip Şahin ziyaret etti. Kabul atmosferindeki bu görüşmede kravatlar takılıydı. Gül’e, bayramın ikinci gününde de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş bayram ziyaretinde bulundu.(Millyet)
 


Editör: TE Bilisim