Yaşamını yitiren Koca için "Ak davamızın yürekli neferlerinden " ifadesini kullanan Davutoğlu, şunları kaydetti:


"Ak davamızın yürekli neferlerinden Yunus Koca kardeşimiz bugün kalleşçe bir saldırı sonucu vefat etti. Yunus kardeşimize yapılan bu saldırının bir an önce aydınlatılması için gerekli talimatları verdim. Tüm kadrolarımızla bu saldırının takipçisi olacağız. Yunus kardeşimize yüce Allah'tan rahmet, ailemize başsağlığı diliyorum."

ERDOĞAN'DAN YUNUS KOCA'NIN AİLESİNE TAZİYE TELEFONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Yunus Koca'nın ailesine taziyelerini iletti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merhumun babası Abdülkadir Koca'yı telefonla aradı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, olaydan derin üzüntü duyduğu, merhuma Allah'tan rahmet, ailesine de sabır ve metanet dilediği kaydedildi.

Demirtaş: Yunus Koca'nın katledilmesini lanetliyorum

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'daki uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden AK Parti eski Gençlik Kolları İl Başkanı eczacı Yunus Koca'nın yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yayımladığı mesajında Demirtaş, "Yunus Koca'nın katledilmesini lanetliyorum. Kendisine Allah'tan rahmet yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Katillerin bir an önce ortaya çıkarılmasını ve yakalanmasını bekliyoruz. Yunus kardeşimizin acısını paylaştığımın bilinmesini istiyorum" dedi.

'Belli bulgular belli görüntüler var'

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, eski AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Koca'nın öldüğü saldırıyla ilgili, 'Güvenlik güçlerimizin elinde belli bulgular, görüntüler var' dedi.

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, eski AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca'nın hayatını kaybettiği silahlı saldırıyla ilgili, "Olay henüz çok taze sıcak bir hadise. Polisimiz, güvenlik güçlerimiz olayla ilgili her ihtimali dikkate alan bir çalışma yürütüyorlar. Ellerinde belli bulgular belli görüntüler var. Öncesine ilişkin belli bazı ön bilgiler var. Dolayısıyla bunlarla ilgili polisimiz, emniyet güçlerimiz değerlendirmelerini sürdürüyorlar. Bu olayın aydınlatılması için bütün gayretimizi sarf edeceğiz" dedi.

Editör: TE Bilisim