Google ile Twitter arasında 2009 yılında bir anlaşma sağlanmış; 2011 yılında ise bu anlaşma bozulmuştu. Geçtiğimiz Şubat ayında bu iki dev arasında yeni bir anlaşma daha gündeme gelmiş ve hemen ardından Twitter’ın eski CEO’su Dick Costolo tarafından bu söylentiler doğrulanmıştı.

Anlaşmaya göre, Google tweetleri gerçek-zamanlı olarak göstermek gibi Twitter’a arama sonuçlarında daha kapsamlı olarak yer verecekti. Google da bunu kullanarak pazardaki payını arttırmış olacaktı. İki internet devi arasında sağlanan bu anlaşma ise artık tamamen hayata geçmiş durumda.

Google, Tweet'leri Göstermeye Başlıyor

Hashtag araması ile o hashtag ile ilgili Twittersayfası ve buna bağlı olarak öne çıkan tweetler listelenecek

Artık Google üzerinden bir hashtag şeklinde bir arama yapma, Twitter hesaplarına bakma, aranan kelimelere göre tweet sonuçlarına ulaşma gibi eylemler gerçekleştirilebilecek. Hem kullanıcıların, hem Google’ın hem de Twitter’ın işine yarayacak olan bu anlaşma sayesinde Twitter odaklı kapsamlı sonuçlara ulaşmak mümkün olacak.

Daha önceden belirli kullanıcılar üzerinde ve sadece mobil aramalarda geçerli olan bu yeni entegrasyon, artık bilgisayarlar üzerinden de kullanılabilecek.

Şimdilik sadece İngilizce kullananlar için aktif olan bu özellik, yakın zamanda tüm dünyaya sunulmuş olacak.

Editör: TE Bilisim