Ligin ikinci haftasında Es­ki­şe­hir ile evinde be­ra­be­re ka­lan Ga­la­ta­sa­ray, önceki gün de  Ba­lı­ke­sirs­por’a dep­las­man­da 2-0  ye ­ni­le­rek kö­tü gi­di­şi sür­dür­dü. Sa­rı-Kır­mı­zı­lı­lar, Ege eki­bi­nin lig­de  yer al­dı­ğı tek se­zon olan 1975-76 se­zo­nun­da da Ba­lı­ke­sir’den 1-0  yenik  ayrılmıştı. Bal-Kes, ligde 4 bü­yük ta­kı­ma sa­ha­sın­da hiç kay­bet­me­ yerek çarpıcı grafiğini sürdürdü.

DER­Bİ TA­Rİ­FE­Sİ

Ba­lı­ke­sir’de iç-dış sa­ha ga­li­bi­ yet ­le­ri­ne 10’ar bin li­ra, be­ra­ber­lik­le­re ise 5’er bin li­ra prim ve­ri­li­yor. Ancak derbi olarak görülen 4 bü­yük­ler ile oy­na­nan maçlarda prim 2 ka­t artıyor. Ya­ni fut­bol­cu­lar, Ga­la­ta­sa­ray ga­li­bi­ ye ­ti­nin ar­dın­dan ki­şi ba­şı 20’şer bin li­ra prim el­de  et ­ti. Kadrosunun tah­mi­ni bon­ser­vis de­ğe­ri 20  mil ­yon eu­ro olan Ba­lı­ke­sir, bu an­lam­da 171  mil ­yon eu­ro, ya­ni yak­la­şık 490  mil ­yon li­ra de­ğe­re sa­hip olan Ga­la­ta­sa­ray’ı di­ze ge­ti­re­rek büyük sükse yaptı.

SERCAN İÇİN MADDE YOK

Öte yandan Ba­lı­ke­sir Baş­ka­nı Tu­na Ak­türk, elde  ettikleri  galibiyette perdeyi açan golü atan Sercan hakkında  konuştu . Galatasaray’dan ki­ra­la­dıkları  tecrübeli  golcü için Sarı-Kırmızılı ekibin söz- leşmeye özel bir madde koydurmadığını belirterek “Ken­di­le­ri­ne kar­şı Ser­can’ı oy­nat­ma­ma­mız yö­nün­de bi­zden bir talepleri olmadı” de­di. Ak­türk, üc­ret­siz ki­ra­la­dık­la­rı Ser­can’ın ma­aşı­nı ra­kip­le­ri­nin öde­di­ği iddiaları için de “Bi­zim öde­di­ği­miz bir mik­tar var. An­cak Ga­la­ta­sa­ray ödü­yor mu yok­sa öde­mi­yor mu, onu bil­mi­yo­rum” ifadelerini kullandı.
BUGÜN GAZETESİ
Editör: TE Bilisim