19 yaşında olmasına rağmen kilosunda bir kez Türkiye şampiyonluğu, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da düzenlenen organizasyonda da kendisinden yaklaşık 10 kilo ağır olan üç rakibini yenerek ikinci gelen Sinan Ulutürk, spora sponsor olan iş adamlarına seslenerek,“Spor sadece futboldan ibaret değil.

İstanbul Times Haber Merkezi / Kadir  Aktürk        

Bayrağımızı daha fazla ülkede ve daha yukarılara yükseltmek istiyorsak sporun farklı alanlarına da yatırım yapın” dedi. 
Üç defa dünya şampiyonluğunu kazanan Halis Avşar’ın yanında yetiştiğini ve hala Avşar Hoca’nın yanında eğitimini sürdürdüğünü belirten Sinan Ulutürk, şöyle devam etti:

“Bayrağımızı dünyanın çeşitli ülkelerinde dalgalandırmak istiyorum. Allah’ın izniyle bu hedefime ulaşacağıma inanıyorum. Ama bunun için iyi bir hazırlık dönemi geçirmem lazım. Futbola yapılan yatırımın çok azı bize sağlansa Türkiye’nin adını dünyaya daha güçlü bir sesle duyurabiliriz. Kendi imkanlarımızla bu seviyeye kadar gelebildim, bundan sonrası için devletimizden, sporsever işadamlarımızdan destek bekliyorum.”

08 - 12 Aralık 2014 tarihleri arasında İstanbul Sarıyer’de düzenlenen turnuvada yaptığı üç maçı da kazanan Sinan Ulutürk, hedefinin Türkiye’den ziyade dünya şampiyonluğu olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Özellikle gençlerimizin spora teşvik edilmesini istiyorum. Zira uyuşturucu yaşının 11’lere düştüğü günümüzde gençlerimizi bu illetten uzak tutmak için sporu mutlaka ön plana çıkartılması lazım. Ancak herkes futbola ilgi duymayabilir, herkes futbol oynayamayabilir, işte bunun için sporun farklı branşlarında uğraşan, uğraşmak isteyen gençler teşvik edilmeli.Bu spora 11 yaşında babamın teşvikiyle başladım. Şunu söylemek istiyorum; özellikle gençlerimizi 7’den 70’e herkesi spora davet ediyorum. Yeni neslin vatana millete hayırlı olması için spor çok önemli rol oynuyor. Tabi herşey ailede bitiyor. Babam benim elimden tutmasaydı belki şuan da popüler olan bonzai illetinin içinde olurdum. Ailelerin çocuklarını spora teşvik etmeleri gerekiyor.”

Hedefinin Türkiye’nin bayrağını en büyük organizasyonlarda dalgalandırmak olduğunu vurgulayan Ulutürk, “İnşallah önümüzdeki sene 2015’te önemli maçlarım var. En büyük gayem bu hedeflerime ulaşmak.” ifadesini kullandı.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim