Üç defa dünya şampiyonluğunu kazanan Halis Avşar, KickBoks’ta veliahdını yetiştiriyor. Bir kez Türkiye şampiyonluğunu kazanan Halis Avşar’ın talebesi Sinan Ulutürk, “Bayrağımızı dünyanın çeşitli ülkelerinde dalgalandırmak istiyorum. Allah’ın izniyle bu hedefime ulaşacağıma inanıyorum” dedi.

Karslı olduğunu ve bugüne kadar Kars’tan Halis Avşar’ın yanı sıra Sinan Şamil Sam,Gökhan Saki gibi dünyaca ünlü sporcuların çıktığını hatırlatan 19 yaşındaki Sinan Ulutürk, kendisinin de o sporcuların yolunda emin adımlarla yürüdüğünü söyledi.
 
KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR
 
Türkiye’nin sesini bütün dünyaya duyurmak için antrenmanlarını Halis Avşar ve Emrah Doğan’ın nezaretinde Küçükçekmece Spor Tesisleri’nde sürdürdüğünü belirten genç sporcu, “Böyle bir imkanı bize sağladığı için Küçükçekmece Belediye Başkanı Sayın Temel Karadeniz ve diğer yetkililere minnettarız.

Ülkemizin bayrağını dünyaya dalgalandırabilirsek, şimdiden söyleyeyim; bunda Küçükçekmece Belediyesi’nin katkısını unutmamak lazım.” diye konuştu.



Kadir AKTÜRK / İSTANBUL
 
 
SPOR UYUŞTURUCUDAN UZAK TUTUYOR
 
Boks antrenörüİlyas İlter’in de üzerinde büyük emeği olduğunu hatırlatan Sinan Ulutürk, şöyle devam etti:
“Bu spora 11 yaşında babamın teşvikiyle başladım. Şunu söylemek istiyorum; özellikle gençlerimizi 7’den 70’e herkesi spora davet ediyorum. Yeni neslin vatana, millete hayırlı olması için spor çok önemli rol oynuyor. Tabi herşey ailede bitiyor. Babam benim elimden tutmasaydı belki şuan bonzai illetinin içinde olurdum. Ailelerin çocuklarını spora teşvik etmeleri gerekiyor. Hangi spor olursa olsun.”


 
SADECE FUTBOL YETMİYOR
 
Türkiye’nin bayrağını en büyük organizasyonlarda dalgalandırmak için yardıma ihtiyacı olduğunu hatırlatan Sinan Ulutürk, şu ifadeleri kullandı:

“2015’te önemli maçlarım var.En büyük gayem bu hedeflerime ulaşmak.

Ülkemizde spor olarak sadece futbol yoktur. Bütün ilgi, destek,sponsor futbola veriliyor. Futboldan başka birçok spor vardır. Bireysel yapılan sporlarada destek verilsin istiyorum.”
En son 3 ay önce ilk profesyonel maçına çıkarakAzerbaycanlı rakibini 3-0 mağlup ettiğini vurgulayan Sinan Ulutürk, KickBoks’ta birçok dereceleribulunduğunu ve bunlardan birinin Türkiye şampiyonluğu olduğunu sözlerine ekledi 

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


Editör: TE Bilisim