DSP GENEL BAŞKANI MASUM TÜRKER, DSP İSTANBUL İL KONGRESİ’NDE KONUŞTU
 
 
DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye’nin bir ‘korku imparatorluğu’ haline dönüştürüldüğünü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’yi tek adamlığa mahkûm etmek istediğini söyledi ve “Türkiye’yi tek adamlığa mahkûm olmaktan kurtaracağız. Bu ülkeyi, Demokratik Sol ruh kurtaracaktır” dedi.

İSTANBUL- DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye’de bir ‘korku imparatorluğu’ yaratıldığını, ‘tek adamlık’ rejiminin hayata geçirilmek istendiğini söyledi ve “Türkiye’yi tek adamlığa mahkum olmaktan kurtaracağız. Bu ülkeyi, Demokratik Sol ruh kurtaracaktır” dedi. 

Türker, DSP İstanbul İl Kongresi’ne katıldı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Türker, partililerin coşkulu karşılaması ve alkış tutması üzerine “Her biriniz birer Ecevitsiniz!” diyerek sözlerine başladı.         

DSP’nin, 12 Eylül sonrasında kurulan ve o günden bu güne varlığını sürdüren tek parti olduğunu, doğrultu tutarlılığından asla taviz vermediğini, her zaman dürüst politika yaptığını ve halkın sesi olduğunu söyleyen Türker, “Rahmetli Bülent Ecevit’in vefatından sonra ‘bu parti ortadan kalkar’ dediler. Ama gelsinler, burayı görsünler! DSP hala dimdik ayakta! DSP geçmişinden aldığı güçle, geleceğe yönelik vizyonuyla her zaman var olacaktır. Demokratik Sol ruh asla ölmeyecek ve bu ülkeyi Demokratik Sol ruh kurtaracaktır!” diye konuştu.        

 O KÜÇÜK KIZIN SESİ BİZ OLACAĞIZ        

Türker, bugün Türkiye’nin, kimsenin itirazda bulunamadığı bir 'korku imparatorluğu' haline dönüştürüldüğüne dikkat çekti ve şunları söyledi:        

 “Başbakan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda temsili olarak koltuğuna oturan kız öğrenciye, 'Ne istersen söyle, senin astığın astık kestiğin kestik bu saatten sonra’ dedi. O küçük kız ne dedi biliyor musunuz? 'Ben tek adamlığa karşıyım'. İşte biz o küçük kızın sesi olacağız. Türkiye'yi tek adamlığa mahkum olmaktan kurtaracağız”         

 DSP İKTİDARA ADAYDIR, MÜZMİN MUHALEFETE DEĞİL        

Sözleri alkışlarla desteklenen Türker, DSP'nin 2002 yılında, bölünmeye çalışıldığını, ancak bundan sonra, asla bir başka partinin şemsiyesi altında seçime girmeyeceğini vurguladı. DSP lideri partililere, “Bir dahaki seçime bir başka partinin şemsiyesi altında girmeye razı mısınız?” diye sordu. Türker, salondaki partililerden ‘hayır’ yanıtı aldıktan sonra, delegelere seslenerek sözlerini şöyle sürdürdü:        

 “Bu sesi unutmayın! Ben kurultayda ‘Ben sadece DSP'ye Genel Başkan olmak için aday değilim. Ben DSP'nin içinden çıkan bir Başbakan olmak için adayım’  demiştim. DSP iktidara aday bir partidir. Müzmin muhalefete değil. DSP ilk seçimlerde iktidarı hedeflemektedir.”        

 ECEVİT Mİ DİNDAR AKP Mİ?        

Bülent Ecevit’in, Irak’ın bombalanması için ABD’den ilk talep geldiğinde, orada yaşayanların Müslüman olduğunu ve bunun Türkiye'deki insanları yaralayacağını  söylediğini anımsatan Türker, “Müslümanlar’ın bombalanmasına 'hayır' diyen Ecevit mi dindardır? Bir milyon Müslüman’ın ölümüne seyirci kalan AKP mi?” diye sordu. Türker, “Ben hem Müslümanım, hem Hristiyanım, hem Museviyim. Hepimiz insanız, biz solcuyuz diye 'dinsizsiniz' diyecekler. Hayır biz dini olana da olmayana da inancından dolayı saygı duyarız'' dedi.        

 ANAMIZI TAKİP EDENLER AKP KARARLARINA OY VERİYOR        

Bazı kesimlerin Rahşan Ecevit'in gitmesi nedeniyle DSP'li yöneticileri eleştirdiğini de anımsatan Türker, “O bizim anamızdır. Biz ona ne yaparsa yapsın laf söyleyemeyiz. Ama anamızı takip edip gidenler, şimdi AKP'nin kararlarına oy veriyorlar” eleştirisinde bulundu.        

 ERMENİSTAN AÇILIMI NEDENİYLE TÜRK BAYRAĞINI YAKTILAR        

Türker, Ermenistan’da yapılan eylemlerde Türk bayrağı yakıldığını, bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı ve “Bu, Hükümet’in tutumu yüzündendir. Hükümet’in yaptığı Ermenistan açılımı yüzündendir” dedi.        

 KAPIMIZI SON DAKİKAYA KADAR AÇIK TUTARIZ        

Anayasa değişikliği konusunda da değerlendirmelerde bulunan Türker, sözlerini şöyle tamamladı:         

 “Biz öyle tek maddeye takılmıyoruz. CHP önce paketin tamamına karşı olduğunu söyledi. Sonra '3 madde' dedi. Biz dedik ki, 'o 3 madde değil, 3 konudur'. Bizim partimizle de görüşüyorlar. Biz kapıyı son dakikaya kadar açık tutarız. Ama şartlarımız var. Baraj düşecek, maddeleri beğendiğimiz hale getirecekler'. Bizim önerilerimiz var, çalışmalarımız var, DSP'li, arkadaşlarımız da her gün Meclis'e gidiyorlar, Anayasa değişikliği görüşülürken her gün orada nöbet tutmaya devam ediyorlar.”        

Türker’e İstanbul İl Kongresi’nde, DSP Genel Saymanı Mecit Şekercioğlu, DSP Örgüt Kurulu Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Tufan Bural, DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Macit, DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, DSP Genel Başkan Yardımcısı Serdar Savaş, DSP Genel Sekreter Yardımcısı Soydal Sılay, DSP İstanbul Milletvekili ve Kadın Kolları Genel Başkanı Jale Ağırbaş, DSP İstanbul Milletvekili Hüseyin Mert, Parti Meclisi üyeleri ve çevre illerden gelen DSP İl Başkanları da eşlik etti. 

İstanbul Times / Nurettin KOÇ

Editör: TE Bilisim