SKY Türk’te Önder Sav skandalı

Genel Sekreter Önder Sav’ın eleştirildiği program, CHP milletvekillerinin telefon trafiği sonucu yayından kaldırıldı.

SKY Türk’te “Önder Sav Skandalı” yaşandı. SKY Türk’te altı yıldan bu yana program yapan Gürkan Hacır’ın “Şimdiki Zaman” adlı programı bir grup CHP milletvekilinin baskısı sonucu yayından kaldırıldı. Olay şöyle gelişti:

Gerçek Gündem.com Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş’ın 18 Ekim gecesi konuk olduğu Şimdiki Zaman adlı programda, CHP Genel Sekreteri Önder Sav ve uygulamaları masaya yatırıldı. Önder Sav’ın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan gelen uyarı yazısını parti yönetiminde sakladığını anlatan Yarkadaş, “Bu durum CHP’yi kapatmaya bile götürebilecek bir sürecin işareti” dedi.

Yaklaşık 25. saat süren yayın boyunca CHP yöneticilerini eleştiren Yarkadaş, “Söylediklerimizin yalan olduğunu iddia edenler, yayına katılabilirler” dedi. Aynı çağrıyı programın yapımcısı ve sunucusu Gürkan Hacır da tekrarladı.

Program sürerken SKY Türk’ün Genel Müdürü Barış Tünay’ı aramaya başlayan bir grup CHP milletvekili, “Kanalınızda Önder Bey’e küfrediliyor. Buna niye izin veriyorsunuz?” dedi. Bu telefon trafiği hafta boyunca da sürdü. Gelişmelerden habersiz olan Hacır, 24 Ekim gecesi ise MHP MYK Üyesi Celal Adan’ı konuk etti. 25 Ekim sabahı ise, kanal yönetimi Hacır’ı arayarak “Programınızı yayından kaldırdık” dedi.

Öte yandan, Barış Tünay’ın yakın çevresinden edinilen bilgiye göre, SKY Türk’ü hafta boyunca arayan CHP’li milletvekilleri, “gereğinin yapılması”nı istedi. Tünay’ın yakın çevresine, “Sürekli telefon geliyor. Önder Bey’e küfredildiği söyleniyor. Bu yüzden programı kaldıracağım” dediği öğrenildi. Programın tekrarını isteyen yaklaşık 3 bin CHP üyesinin çabası ise sonuçsuz kaldı. Bu arada, programın yayından kaldırılmasından  Çukurova Grubu yönetiminin haberinin olmadığı ortaya çıktı.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

Editör: TE Bilisim