1 Temmuz'da Soçi'de yapılacak olan Karadeniz Ekonomik İşbirliği toplantısına Türkiye ve Ukrayna, Rusya tarafından davet edildi. Toplantıya her iki devletin de katılımının beklendiği bildirildi. Daha önce Mart ayında Rusya'nın Rostov kentinde yapılan toplantıya Türkiye katılmış, fakat Ukrayna katılmamıştı.

Nebenzya, Sputnik'e verdiği demeçte; 'Türkiye ve Ukrayna da dahil tüm ülkelerin bakanlarını davet ettik. Tüm üyelerin katılımını bekliyoruz. Ancak bu iki ülkeden hala yanıt alamadık. Toplantıya kimin gelmeyeceği bu hafta ya da önümüzdeki hafta kesinleşecek.' dedi.

İlişkilerin Düzelmesi İçin Adım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran'da kutlanan 'Rusya Milli Günü' sebebiyle Rusya Devlet Başkanı Vlamir Putin'e; 'Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin yakın gelecekte hak ettiği düzeye gelmesini diliyorum' sözleriyle iki ülke arasında yaşanan uçak krizinin ardından Rusya'ya yönelik olumlu bir adım atmıştı.

Rus yetkililer, bu adımın ardından ilişkilerin düzelmesi için Türkiye'nin sınır ihlali yapan Rus uçağını düşürdüğü için özür dilemesi gerektiğini tekrarladılar.
Editör: TE Bilisim