“Öncelikli çözümlenmesi gereken mesele Mülkiyet problemidir.”

Saadet Partisinin, 2 Mayıs pazar günü Sarıyer, Metin Oktay kapalı spor salonunda yapılan 4.olağan ilçe kongresi sonucunda,  Sarıyer İlçe Başkanı seçilen M.Gazi KILIÇ ile makamında bir araya geldik.

Sohbet esnasında Kılıç, “Sarıyer de halkımızın en öncelikli çözümlenmesi gereken mesele mülkiyet problemidir.35 yıldır Sarıyer de yaşayan biri olarak geçtiğimiz onca yıllara rağmen problem hala çözülememiştir. Mevcut Cumhuriyet Halk Partili ilçe belediye başkanı ve Ak partili Büyükşehir belediye başkanlarının sorunu çözme taraftarı olduklarını biliyoruz. Ancak bu konuda atılmış somut adımları göremiyoruz. Biz Saadet Partisi olarak bu problemin Sarıyer halkını Sarıyer dışına göndermeden yerinde kentsel dönüşüm yapılarak çözülmesini istiyoruz bu yönde iyi niyetli ve Halktan yana yapılacak çalışmalar hangi parti tarafından yapılırsa yapılsın her türlü desteği vermeye hazırız.

Öncelikle Derbent (Çamlıtepe), Pınar, poligon ve Fatih Sultan Mehmet Mahallelerimizin mülkiyet problemlerinin yerinde kentsel dönüşüm çalışmaları bir an önce sakinlerinin de katılımı ve rızasının olacağı şekilde sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla birlikte yapılmalıdır.”dedi.

Anlatmayı sürdüren ilçe başkanı Kılıç, “ Mecidiyeköy' de Ali Sami Yen Stadı ve Tekel arazisinin yerine rantı yüksek iş merkezleri ve AVM’ ler yapmak yerine İstanbul'a yakışır bir şekilde büyük bir botanik park yapılması gelecek nesillerimize bir borcumuz olarak görüyoruz. Zira Zincirlikuyu'dan Harbiye'ye kadar olan güzergah üzerinde herhangi bir park bulunmamaktadır. Gerek çevredeki iş merkezlerinin yoğunluğu ve merkezi bir noktada olması günlük yaşamda bir ferahlama alanı, aynı zamanda deprem gibi bir durumda sığınma alanı olacaktır. Buraların rant değerinin yüksekliği sebebiyle ekonomik kaynak olarak görülmesi, geri dönülemeyecek bir hataya sebebiyet verecektir. Bu konuda ilgilileri ve sivil toplum kuruluşlarını gelecek nesillerimiz adına göreve davet ediyoruz.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Nurettin Koç / İstanbul Times

Sarıyer İlçe Temsilcisi

Editör: TE Bilisim