Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''AK Parti'de ne yazık ki bir konjonktür partisi olarak kurulmuştur. Bu konjonktür şartları yavaş yavaş değişiyor. Bu değişimle birlikte AK Parti'nin varlığı da Türkiye'de değişmeye başlayacaktır'' dedi.

Partisi tarafından düzenlenen mitinge katılmak için Samsun'a gelen Kurtulmuş, bir otelde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

BU KAVGACI ÜSLUBU BIRAKIN

''Türkiye 29 Mart 2009'da çok ciddi seçime giriyor'' diyen Kurtulmuş, bu seçimde de gerilim ve çatışma üzerinden seçim kampanyası yapılmaya çalışıldığını söyledi.

Kurtulmuş, şöyle konuştu:

''Asla doğru bulmadığımız, hiçbir şey kazandırmadığını düşündüğümüz bir üsluptur. Toplumun önünde görünenler, liderlik yapma iddiası olanların sözlerine dikkat etmeleri gerekir. Siyasetçi arkadaşlarımızı uyarmak istiyorum. Türkiye'ye iyilik yapılmak isteniyorsa fikirlerinizi, görüşlerinizi millet dinlesin, karar versin. Eğer siyaset bu üslupla sürdürülürse, siyaset çözüm olma yeri olmaktan çıkar. Kavgacı bir üslup çözüm üretmez.''

AK PARTİ KONJEKTÜR PARTİSİ

''AK Parti bir konjonktür partisidir. AK Parti'ye ağır gelecek ama öyledir'' diyen Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye'de nasıl 12 Eylül'den sonra bir takım konjonktür partileri kuruldu ve o konjonktür şartları ortadan kalkınca varlıkları devam etmediyse, AK Parti'de ne yazık ki bir konjonktür partisi olarak kurulmuştur. Bu konjonktür şartları yavaş yavaş değişiyor. Bu değişimle birlikte AK Parti'nin varlığı da Türkiye'de değişmeye başlayacaktır. Ama biz bu topraklarda 2 asırdır devam eden bir siyasi iddianın sahibiyiz. Bir fikri siyasi iddianın sahibiyiz.''

Editör: TE Bilisim