Engin Altay "AKP 2008'e kadar güzel bir program uyguladı ama bu tarihten sonra ekonomi ve büyüme hep negatif oldu dedi"

Yüzlerce hemşehrisine hitap eden CHP Sinop Milletvekili, İstanbul 3.Bölge milletvekili adayı ve Grup başkan vekili Engin Altay Küçükçekmece'de bulunan Sinoplular Derneğinin düğün ve çok amaçlı salonunda yüzlerce hemşehrisine hitap ederek önemli konulara temas etti.

İstanbul Times Haber Merkezi / Mehmet Osmanoğlu  

CHP Sinop Milletvekili Engin Altay konuşmasında şunları söyledi "Bakınız genel başkanımız daha önce ilan ettiği İstanbul,Ankara ve İzmir 1.sıraları bayan milletvekili adayları için ayıracağını söylemişti.

Kontejan adayları da 1.3.5.7 ve 9.sıralar olacağı ön seçim öncesi belli idi. Birinci sıra ilan edildiği gibi hanım arkadaşımızın oldu. 2.sıra zaten önseçim adayının yeri olacaktı. Kontejanın hanım adaydan sonraki ilk yeri olan 3.sıra genel başkanım tarafından bana uygun bulundu.Bu başkanımızın Sinoplulara verdiği değerin bir işaretidir"
dedi.

Altay,
hiç bir çalışma yapmazsa bile vekil olmasının kesin olduğunu ifade ederek bu demek değildir ki yan gelip yatacağım. Ben ne kadar çok çalışırsam siz ne kadar çok çalışırsanız partimizi iktidar yaparız. Ben 12 senedir Muhalefet milletvekiliyim. Artık partimizin muhalefet olmasını istemiyorum. Bunun içinde az uyuyup çok çalışmak zorundayım diyerek oy verenlerin sadece kendi oyları ile değil bir de arkadaşlarından partimize oy istemelerini istiyorum dedi.

Seçim beyannamemiz AKP'yi korkuttu iddiası 

Bu dönem genel başkanımız ve ekonomi kurmayları gerçekten halka dokunan bir seçim beyannamesi hazırladı.  Biz emekliye Ramazan ve Kurban bayramında iki maaş ikramiye vereceğiz diyoruz. AKP kaynak nerede diyor. Sizler Suriyeli sığınmacılar'a 5.5 milyar dolar kaynak buluyorsunuz ama emekliye gelince kaynak nerede diyorsunuz. Bizim tüm vaadlerimizi yerine getirmenin bedeli bütçenin ancak % 2 sine denk geliyor buna mı kaynak yok diyorsunuz diyerek kendi seçim beyannamelerine itiraz eden AKP yöneticilerine tepkisini dile getirdi.

İstanbul Üçüncü bölgede en az 14 milletvekili ile meclise gireceğiz dedi

Engin
 Altay yüzlerce Sinop'lu hemşehrisine konuşurken şunları söyledi,"Derdim kendimin meclise girmesi değil.Benim sıram zaten kesin meclise girecek ben hiç bir şey yapmayıp gidip yatsam da meclisteyim. Tek derdim CHP'nin iktidar olması ve benimde bundan sonra muhalefet vekili değil iktidar vekili olmamtır. Bizim bölgede en az 14 kişiyi meclise gönderebileceğimizin hesabını yaptık.Bu da mümkün. Sokaktaki esnaf'tan,memurdan velhasıl halkın her kesiminden AKP.ye karşı bir kırgınlık ve bıkkınlık olduğunu görmek mümkün. Bu durum sandık sonuçlarına yansıyacak diyen Altay'ın konuşması sık sık alkışlar  ile kesildi. 

Altay,AKP 2008'e kadar ülkeyi güzel idare etti ama o tarihten sonra her şey kötüye gitti iddiası dikkat çekiciydi  

Altay konuşmasında "AKP'nin 2008'e kadar güzel icraatler yaptığını ifade ederek o zamana kadar ekonomi ve büyüme çok iyi gidiyordu. 2008'den sonra hem büyüme yavaşladı hem de ekonomi sıcak para ile idare edilir oldu. Hiç istemeyiz ama eğer para ile para kazananlar sıcak paralarını ülkeden çekerse bir gecede Türkiye dibe vurur. Biz iktidara geldiğimiz an çok şey normal'e dönecek. Bizim iktidarımızda öteki olmayacak.

Dış Politikamız iflas etti 

AKP'den önce Ortadoğu da arabulucu olan sözü dinlenen bir ülkeydik. Bugün ise Mısır ile sorunluyuz elçimiz yok. Suriye ile sorunluyuz elçimiz yok. İsrail ile sorunluyuz elçimiz yok. Libya ile sorunluyuz elçimiz yok. Diğer geriye kalan komşularımız ile de aramızın iyi olduğu söylenemez. AKP çıkıp  ülkeyi iyi idare ettiğini söylüyor. Suriye savaşı başladığı zaman devlet başkanı Beşar Esad'ın 6 ay içinde hükümeti bırakmak zorunda kalacağını hesaplayan hükümet planasız bir şekilde 2 milyondan daha fazla Suriyeli sığınmacıyı ülkeye kabul etti. Savaşın başlamasının üzerinden nerede ise 5 sene geçecek Esat hükümeti halen iş başında ve biz ülke olarak bu sığınmacılara tam 5.5 milyar dolar harcamışız. Bu para'yı emeklimize fakir ve fukaramıza verseydik ekonomi canlanır insanımız daha mutlu olurdu diyen Engin Altay kısaca  2008 den sonra  her konuda sınıfta kalan hükümeti göndermenin vakti geldi.   İşte size 7 Haziran 2015 de seçim sandığı önünüze gelecek. EVET mührünü 6 ok'a basınız ve bu hükümeti gönderiniz diyerek sözlerini tamamladı.



Haberin Video görüntüsünü az sonra www.istanbultimes.tv de izleyebilirisniz..


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim