Kongre snucu : Kazım Özeren 191,Belkız Eryüksel 71 oy aldı

İl Başkan yardımcısı Hüseyin Aksu’nun divan başkanlığı yaptığı olağanüstü 1.ilçe kongresine CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran,Süleyman Çelebi başta olmak üzere çok sayıda CHP ilçe başkanı Başakşehir ilçe kongresine yoğun ilgi gösterdi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber 

Süleyman Çelebi ve Umut Oran yüzlerce örgüt mensubuna birer selamlama konuşması yaparak kısa süre sonra yapılacak olan milletvekili seçimi için CHP örgütüne mesaj verdi.     

Nihat Emeksiz ve Arif Mert Aleyhte, Ali Yıldırım ve Abdülhadi Akmugan  ‘da delegeler adına lehte kısa birer hatırlatma konuşma yaptı. Daha sonra ilçe başkan adayı Belkız Eryüksel ilk konuşmayı yaptı.

İlk Konuşmayı Belkez Eryüksel yaptı

İlçe başkanlığına aday olan Belkız Eryüksel seçilmesi halinde ilçeye güçlü,üretken ve şeffaf bir yönetim kuracağı vaadi verdi. Eryüksel’in listesinde bir önceki dönemin başarılı belediye meclis üyesi uçak mühendisi Serdar Bayraktar ve şehir plancısı İsmail Cicin gibi önemli  isimlerin bulunması gözden kaçmadı.

Murat Bakır Adaylık’tan çekiliyorum ama çalışmaya devam edeceğim dedi

İlçe başkanı adayı Murat Bakır ise yaptığı konuşmada bu salona girene kadar farklı bir düşüncede olduğunu ifade ederek aday olmayı düşündüğünü ancak demokrasi gereği iki adayın zaten olduğunu ifade ederek üçüncü aday olarak seçime girmesinin doğru olmayacağına karar vererek adaylıktan çekildiğini,ama mücadeleden çekilmediğini ifade ederek CHP’ nin iktidarı için çalışacağını ifade etti.

Kazım Özeren sözle değil çalışma ve mücadele etmekle yerelde ve genelde ancak iktidar olacaklarını söyledi

Özeren konuşmasına “Diğer ilçe başkan adaylarına teşekkür ederek başladı. Konuşmasında özellikle basın mensuplarına da defalarca teşekkür eden  Özeren Türkiye’ de iktidar olmak isteyen parti mutlaka İstanbul’ da birinci olmalıdır. AKP Başakşehir’de seçimi kaybetmemek için 2009 dan 2014 e kadar kendisine oy verecek çok sayıda insana bu ilçede uygun şartlara ev sattı. Yasal olarak bizim olağanüstü kongreye gitme zorunluluğumuz yoktu. Ancak 2015 Genel seçimlerine güçlü bir yönetim ile girmek için bu kararı almak  zorunda kaldık. Yeni yönetim kurulu üyeleri ile daha sağlıklı çalışmalar yapacağız” diyen Kazım Özeren’in  listesinde de çok nitelikli yönetim kurulu üyelerinin varlığı  dikkatlerden kaçmadı.

Kurucu ilçe başkanı Özgür Karabat ise gazetemize şunları söyledi,
Delegasyonumuzun iradesi gerçekleşti herkes bu duruma saygı duymak zorunda. Hepimiz yeniden güzevn tazleyen ilçe başkanımız sayın Kazım Özeren ve yönetimine destek olacağız dedi.Yüzde 80 oy almış bir başkan var. 2 kişi hariç ilçe yönetimi tamamen yenilenmiş,Bütün mahellelerden yeni arkadaslara görev verilmiştir. Hem örgüt içinden hem de dışında görev verildi,Mustafa Erdemir Sait Salıcı gibi iş dünyası' ndan,Arda Engizek gibi genç hukukçulara ve Engelli kotasından da arkadaşımız yönetime girdi yeni seçilen ilçe başkanı ve yönetimine başarılar dilerim dilerim" diyen Karabat yönetimin güzel çalışmalara imza atacağına inandığını belirterek biz de hep destekçisi olacağız dedi.
Kazım Özeren ‘in listesi:

İlçe başkanı Kazım Özeren ,Özlem Semit,Utku Öztürk,Badegül Gülen,Aşkın Tuna,Arda Engizek,Mustafa Erdemir,Sait Salıcı,Şemsettin Işık,Erdal Akkaya,Zübeyde Yılmaz,Mustafa Türker , Sami Balcı, Emine Akbulut,Ahmet İlerigözcübaşı,Semra Yaman, Hüsrev Türev,

 
Belkız Eryüksel' in listesi:

İlçe başkanı adayı Belkız Eryüksel,Ümit Aksu,Zeliha Aytak,Serdar Bayraktar,Dr.Aycan Bolazar,Jale Çınarlı,İsmail Cicin,Hayriye Dizmen,Egemen Donat,Vedat Dursun,Gülden Kaleağası,Tunca Kırca,Refik Kurt,Şevki Özbay,  Av.Erkan tercan,Filiz Vatanser,Hakan Yılmaz

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim