Budak, Ülkem için Doğru bildiğimi her yerde söyledim

Yüzlerce kişiye yaptığı konuşmada hayatının mücadelelerle dolu olduğunu ifade eden Rıdvan Budak daha 28 yaşında sendikal mücadeleden dolayı hapishaneye girdiğini 34 yaşına kadar hapis yattığını ifade eden Budak bunu mümkün mertebe söylemeyi bile bir zul olarak görüyorum. Ama o günkü şartlarının daha kötüsü hükümet tarafından bugün ülkede yaşatıldığını iddia ederek Ak Parti hükümetini yerden yere vurdu.


İstanbul Times Haber Merkezi / Mehmet Osmanoğlu


CHP 7 Haziran 2015’de % 30 ve daha üstü bir oy alırsa “AKP”nin dengesi bozulur iddiası

Budak, gerçek solcular hayatlarında hiçbir zaman halka yalan söylemedi. Türkiye şu an bir kaos süreci yaşıyor. CHP % 30 ve daha üstü bir oy alırsa bu “AKP” nin % 40’ın altına düşmesi demektir. Biz sosyal demokratlar olarak  halkın önüne iyi projelerle çıkarsak çok rahat bir şekilde % 30 ile 35 bandında oy alırız. CHP genel başkanları hep ön seçi,mi savunuşlardır. İsmet İnönü Malatya’da,Bülent Ecevit Zonguldak’ta,Erdal İnönü, İzmir’de, Deniz Baykal Antalya ‘da  hep ön seçime girmişlerdir. CHP,örgütü ön seçimden çıkan adaylara sahip çıkar ve  başarılı olur.

İstanbul 3.Bölgede 13 ilçe var 6 belediye bizde demek ki Mahallenin çocukları halkın karşısına çıkarsa halk onlara oy veriyor ama ithal adaya oy vermiyor

İstanbul 3.Bölgede 13 ilçe var buralarda 6 Belediye de biz iktidarız. 7 sinde AKP var. Gerçi Bağcılar’ın nüfusu belki bizim 3 ilçe belediyesine eşit ama biz de Küçükçekmece’yi kıl payı kaybettik. Özetle demek istiyorum ki seçmen kendi içinde çıkan adaylara sahip çıkıyor. Aynı şekilde Milletvekili adaylarımızda üyelerimizin kullanacakları oyları ile belirlenirse işte o zaman biz genel seçimde de başarılı sonuçlar alırız diyen Rıdvan Budak parti örgütünün kararına saygı duymalıyız dedi.

Rıdvan Budak ; “Askersiz ordu,örgütsüz parti olmaz”

Rıdvan Budak, Parti içi demokrasi güçlenirse biz iktidar oluruz. Biz AKP gibi hiçbir zaman dini siyasete alet etmedik. Bugünkü AKP düzeni 1970’lerden daha da kötü durumda.Bakınız AKP’den önce ülkemizde dolar milyarderlerinin sayısı sadece 6 idi. Bunlarda üretim ve fa brikaları olan Sabancı,Koç ve üç beş tane üretici aile idi. Bunların döneminde yol ve inşaatlardan dolayı hükümet ile işbirliği yapan 66 dolar milyarderi çıktı. Şimdi AKP lilere söyleseniz zengin olmak suç mu diyecekler. Elbette değil. Ama tapelere yansıyan  konuşmalarda bu ülkenin elektrik dağıtım işini alan bir şirketin sahibi milletin  anasını….. ceğiz demişse işte  bu dolar milyarderlerini sorgulama hakkımız doğar. Bunlar fabrika kurup  üretim yaparak zengin olsalardı ilk başta ben kendilerini tebrik  ederdim. Üretmeden sadece hükümetin desteği ile dolar milyarderi olan herkesi her zaman eleştiririm .

“2002'den önce ülkenin borcu 230 milyar dolardı şimdi 800 milyar oldu”

İktidar daha önceki hükümetlerin yaptığını satarak 12 yıl halkı kandırdı. IMF ye küçük bir borcu ödedikleri için sürekli IMF’ye borcumuz kalmadı diyerek toplumda müthiş bir algı yönetimi yapıyorlar. Oysa AKP iktidara  geldiği zaman ülkenin borcu 230 milyar dolardı. Şimdi bu borç 800 milyar dolar oldu. Bu borç nereden geldi derseniz duble yol,yaptık Marmaray yaptık diyecekler. Telekom,Tüpraş başta olmak üzere sattıkları onca kurumdan elde ettikleri paraları saymıyorlar. Bakınız bugün sattıkları Telekom’u geri almak için bütün özelleştirmeden elde ettikleri paraları verseler alabilirler mi ?

Bu caddede yan yana 10 tane market var ülkede Planlama da yok…

Yurt dışında yan yana aynı işi yapan 10 market açmaya izin vermezler. Ama bizim toplantı yaptığımız davet salonunun yanında yan yana 10 tane market var. Burada kaynak israfı söz konusu. O market iş yapamadığı zaman devlet vergisini alamayacak. O iş yeri sahibi kaynağını yanlış yere yatırdığı için zarar edecek. Ama biz de planlama diye bir şey yok. 

186 tane üniversite kurdun neye yarıyor ?

Hükümet 186 tane üniversite kurmakla övünüyor. Ama bu üniversitelerin hangisi sanayicimiz ile işbirliği yaparak yeni bir şey geliştirdi ? Hangi üniversite okulunu bitiren gençlerin iş bulması niçin kafa yordu ?  Bakınız şu an burada 3 dil bilen bir üniversite mezunu arkadaşımız var iş yok.benim sendikadaki odamda masamın  üstü iş arayanların CV si ile dolu.

Biz CHP olarak sadece eleştirmeyeceğiz halka çözüm de sunmalıyız 

AKP içinde de hırsızlığa karşı olan çok büyük bir  çoğunluk var. Biz CHP olarak uygun politikalar üretirsek AKP’ye oy verenlerin çoğu bize oy verir. Yeter ki biz halkın aklına ve cebine hitap edecek projeler ürelim.

Türkiye Parti Cumhuriyetine doğru gidiyor 

AKP Türkiye Cumhuriyetinin içini boşalttı. Şu an yargı, ekonomi,adalet kısaca her kurumun içi boşatıldı. Almanya 1945 de savaşta çıktı ama 15 yıl sonra Türkiye’nin de içinde olduğu birçok ülkede içi alarak sanayileşti. Bugün Suudi Arabistan’dan petrolü alırsanız hepsi aç kalır. Ama Almanya’da otomotiv’i alırsanız kimyasal  sanayisi kalır,onu alırsanız turizmi kalır. Bir çok alanda organize olmuş ülkeyi tek şeye mahkum etmişler.

Halka umut da vereceğiz hep şikayet olmayacak

Değerli dostlar çocuklarınızın veya torunlarınızın adını Umut koyun. Bu halkın umuda çok ihtiyacı var. Sürekli şikayet ve eleştiri hiç kimseye bir şey kazandırmaz. Cumhuriyet hepimiz için çok önemli. Ben Erzincan ilinin Tercan ilçesinin bir köyünde dünyaya geldim.28 yalında sendika genel başkanı oldum.  48 Yaşında ise TBMM.ne girerek Milletvekili oldu. Çoban olduğunu hep söyleyen Süleyman Demirel başbakan ve cumhurbaşkanı oldu. Babası tornacı ustası olan Abdullah Gül cumhurbaşkanı oldu.Yine  babası gemici olan sayın Recep Tayyip Erdoğan Büyükşehir Belediye başkanı başbakan ve cumhurbaşkanı oldu. Eğer padişahlık olsaydı halkın içinde çıkan bu kişiler bu makamlara gelebilirler miydi diyen  Rıdvan Budak’ın konuşması sık sık alkışlarla kesildi.

Budak, konuşmasını toplantıda bulunan Milletvekili aday adaylarını sahneye davet ederek katılımcılara tanıtması ile toplantı son buldu.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim