Ak Parti Kartal İlçe Başkanlığı Nisan ayı Danışma Meclisi toplantısı 19 Nisan Pazartesi günü saat 19.30 da Bülent Ecevit Kültür merkezinde yapıldı.
Divan Başkanlığını İlçe Teşkilat Başkanı Tarif Karakoç’un yaptığı Danışma meclisine, İlçe Başkanı Av. Temurhan Yıldız, Gençlik Kolları Başkanı Av.Muhammer Bektaş, Kurucu ilçe Başkanı ve İl Genel Meclis üyesi Hasan Altuntaş, İlçe Başkan Yardımcıları, İlçe yönetim kurulu üyeleri İl Genel ve Belediye meclis üyeleri ile Mahalle Başkanları ve Mahalle yönetim kurulu üyeleri katılmıştır.
 
 Coşkulu bir açılış konuşması yapan İlçe Başkanı Av. Temurhan Yıldız yaptığı konuşmada; Teşkilat mensuplarının sandık esaslı çalışmaları aksatmadan yapmalarını, hatırı sorulmayan, ziyaret edilmeyen seçmen bırakılmaması gerektiğini söyledi. Meclis gündeminde olan Anayasa değişikliği ile ilgili danışma meclisi üyelerine dataylı bilgi verdi.
 
İlçe Anakademe, Gençlik Kolları ve Kadın Kolları faliyet raporları sinevizyon gösterimi eşliğinde sunuldu.
 
Kartal Belediyesi’nin çalışmaları ile ilgili Belediye Meclis Üyemiz Temel Yaz tarafından bir konuşma yapılmıştır. Temel Yaz konuşmasında, Belediyenin Yönetilemediğini, seçimlerden bu yana bir yıl geçmesine rağmen,  bu süre içerisinde Kartal Belediyesinin gözle görülür, elle tutulu bir hizmetinin olmadığını ifade etti.
 
Büyükşehir Belediye Faaliyetleri ile ilgili bir sunum yapan Belediye Meclis Üyemiz Abdi Kesimal ise, Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinin kısıtlı bir süre içerisinde anlatmanın mümkün olmadığını, sadece Kadıköy-Kartal metro hattının dahi başlıbaşına bir olay olduğunu bunun için yapılan hizmet ve yatırımlar hakkında detaylı bilgi verilmeyip sadece yatırım ve hizmetleri başlıklar halinde sunmak zorunda kaldığını söyledi.
 
İl Genel Meclis Üyemiz Kenan Çakal ise İl Genel mecisinin çalışmaları ile ilgili bilgi verdiği konuşmasında, Kartal da ondokuz okulun deprem güçlendirme çalışmalarının bitirildiğini, Beş okulun yıkılıp yeniden yapıldığını, beş okulun da güçlendirilme ve onarım ihalesinin yapılma aşamasında olduğunu belirtti. Dr.Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ise 2010 Yılı içerisinde 600 yataklı, içinde tuvaleti ve banyosu olan tek kişilik odaları ile modern bir şekilde inşa edileceğini daha sonra ise eski binanın yıkılacağını söyledi.
 
İlçe Başkanının Kapanış Konuşmasını müteakip Kartal da en fazla üye yapan, Topselvi,  Hürriyet ve Cevizli mahallelerine İlçe Başkanı Temurhan Yıldız tarafından ödül verilmesi ile Danışma meclisi toplantısı sona erdi.
Editör: TE Bilisim